Potrjujem. Lesno čebelo sem spoznala takrat, ko mi je na maminem vrtu rasla muškatna kadulja. Ves dan so rojile okoli in na njej._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Danes sem uspela fotografirati lesno čebelo. Perunike obožujejo, saj obletavajo samo te cvetove. Mislim, da imamo letos kar tri čebele, druga leta sta bili dve ali samo ena. So pa hitre in nimajo obstanka.
Moje so zelo velike ali pa se meni samo tako zdi, skoraj tako kot sršen. Zgodaj zjutraj jih je polno na travniškem maku, čez dan pridno obletavajo vse, edino njihov zvok je močan, kot da je sršen. Se mi zdi, da so spomladi prisotne kmalu za čmrlji.
Letos nas že tretji sršen obletava
Tudi nas je obiskala, pred kakšno urico. Ampak z ženo sva jo videla na terasi, ko je zelo glasno in živčno iskala pot na prosto. Večni problem žuželk,
ki pribrenčijo skozi odprta vrata zaprte terase, izhod pa iščejo visoko, na prozorni strehi.
Žena je imela pri roki telefon, ni ji pa uspela nobena slika. Prvič je res hitra, pa nad streho je bila odprta markiza, sega še daleč preko strehe.
Precej temno je bilo. Zanimivo, oba sva videla črno žuželko, na ponesrečenih slikcah pa so se videla samo močno vijoličasta krila.
Tako da je potrdila latinsko ime ....