Figa, smokva - Ficus carica

Odgovori
iskra
Kraj: Lokev , Boa , Vinica

Re: Figa, smokva - Ficus carica

Odgovor Napisal/-a iskra »

Moje so polne , upam da ostanejo da bo veselje :D .
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

GrGr napisal/-a: Če Maj 21, 2026 6:16 pm Na moji veliki&stari figi ozeblin ni, odgnali je z vseh vej.
Od prvega rodu je ostalo par fig (velikosti orehov so), je pa cudno, da ni niti sledi o naslednjih rodovih. Obicajno je bila na njej v tem casu zmesnjava rodov - vsaj zdi se mi tako, lani denimo.
Tudi naša Petite Negri sabotira. Rahla pozeba, plus sušenje poganjkov. Danes sicer zadnjič v lončkih, jutri gredo paradižniki na vrt; pogrešal sem senco pod figo za senčenje sadik. Takle čas, oziroma še prej je bilo večino sezon gosto ozelenela, sedaj pa tudi samo nekaj deset breba figic.
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Fige bodo! Na novih poganjkih so se končno začeli pojavljati prvi plodovi in že zdaj se lepo vidijo majhne figice. Res je, da letos malce zamujajo, a glavno je, da se bomo tudi to pozno poletje sladkali z njimi. Priznam, da me je že skrbelo in sem mislila, da jih sploh ne bo. Opažam pa, da v naši okolici in sosednjih naseljih močno prevladujejo bele fige. Mi pa imamo črno.
Zadnjič spremenil Seasmoon, dne Po Jun 01, 2026 3:23 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Life is like a game ... play it ...

Slika
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Ja, podobno. So pa res še mini...
Odgovori