Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Myosotis - spominčica

crtj-admin
Site Admin

Myosotis - spominčica

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

OPIS
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

avtor: arena_________________
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Spominčice se kljub redčenju zelo širijo in letos jih mamo spet vse polno.

Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Jaz jih pa ne redčim - nasprotno. V gredici z zgodovinskimi vrtnicami jih puščam. Želim, da se po njej sčasoma popolnoma razrastejo.

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Jaz sem pa vedno mislila, da so te spomincice dvoletnice. Shocked Zato jih tudi nisem sadila pod vrtnice, sem pustila vijolice.
Poezija se priporocam za ene dve rastlinici, to je idealno za spodaj.
Pa sliko, kako izgleda, ko odcvetijo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Večinoma so najbrž res dvoletnice, a se vedno naprej same zasejejo in jih je vsako leto več. Mene zgodaj spomladi najbolj motijo na vrtu, ker moram prav pošteno pogledati, kaj je motovilec in kaj spominčica . K sreči ima spominčica kosmate liste, drugače bi že kakšno pojedli v solati Rolling Eyes .
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

No sedaj bom poznala razliko med spominčicami in motovilcem dokler sta majhna.Dveleti nazaj nisem bila sigurna kaj je kaj in sem lepo prekopala polovico grede Embarassed
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Kje se dobijo semena tehle rožic? Bi si jih vzgojila in jih dala pod vrtnice, na enak način, kot Poezija. Prekrasno izgleda. Dodano kasneje, sem že našla, Semenarna Ljubljana ima semena._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Ja res vabijo poglede. Tudi poleti, kot se spomnim ni bilo neke krize. Letos bom bolj pozorna in bom poslikala. Dejansko ne rabiš nič delat na tem delu. Ko sem pognojila sem kar pokrila spominčice in sem mislila, da bodo spodaj odmrle, pa je kasneje očitno sčasoma spralo vse dol, one pa se prerinejo ven in je vse spet kot prej. Neverjetno.

Jaz sem najprej sama kupila nekaj sadikic, toliko da so. Potem se same zasejejo in to na tleh, ki so trdna. Recimo sadikice spominčic najdem zasejane tudi spodaj pod gredico na travi in jih potem pikiram v gredico. Sedaj jih bom razširila še na ostali del, potem pa naj se sejejo same. Mogoče tudi jaz kupim še kaj semena. Predvsem me zanimajo tudi še bele. Roza pa so tudi kupljena sadika, ki se sedaj že meša z drugimi - to je druga gredica, tu spominčic ne bom širila.

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Odgovori