Zelena solata - Lactuca sativa

Odgovori
brbr

Re: Zelena solata - Lactuca sativa

Odgovor Napisal/-a brbr »

Super, Muha. Se bom potrudila s semenenjem ostalih dveh. Upam, da bova v jeseni živahno menjali. Sem mislila semeniti tudi eno tvojo, da bi jeseni seme zmešali skupaj in bi bilo bolj poskrbljeno za gensko pestrost. Na žalost pa rabim prostor za setev radičev. Moram drugo leto bolje načrtovati!
Beki

Odgovor Napisal/-a Beki »

Tudi jaz bom poskusila. Nad Muhinim hrastovim listom sem prav navdušena!
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Muha, šele sedaj videla vprašanje :oops: Ne, nikoli ne kupujem sadik, sama vzgajam iz svojega semena. Ne reci nikoli, letos sem kupila 4 sadike kumar, ker pač moje je vzela slana (ostala ena sama).

Muhina solata je res dobra, meni ni uspelo ohraniti rastline za seme. Uspešno poberem seme iz rastlinjaka, na prostem me pa pogosto v pravem času ni na pravem mestu.
Letos semenim veliko Canaste, ki je naredila glavce. Posavke in Canaste lahko dobite. Ravno tako kristalko Ilenia, ki gre vsaj pri meni hitro v cvet in zimsko mehko solato.
letos sem kupila seme Great lakes, lepo rastejo. Me zanima, kako bo z glavicami. Sejala sem Canasto, ki ima sedaj par listkov. V zevnik, kjer je samo dopoldne sonce in računam, da mogoče bo dlje obstala. Poskusila sem.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Muhin hrastov list gre pri meni zdaj že bolj v višino in bom glavice porezala. Do zdaj sem jih obtrgovala in so dale lep pridelek.
cinija

Odgovor Napisal/-a cinija »

Muha 3 tvoje solate semenim.
Se veselim jeseni, da jo posejem in spomladi presadim, ostalo pa pojem.
Hvala ti še enkra.
Letos semenim rjav mehek hrastov list, Canasto, Little gem, rjavo štrucarco, zeleno zimsko, ki je podobna majski kraljici, vendar je večja, moj svetlo zelen hrastov list, ki je dober pozimi in poleti.
Hrastov list od Ivčk, Tatjanino glavnato berivko.
Bom videla, če mi bo uspelo, saj nekaj solat je zelo težko semeniti, pa še zelo je odvisno od vremena.
lep pozdrav
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Semenila bom rjav in zelen hrastov list (kupljene sadike).

Mislim pa, da bi bilo zelo dobro, če bi seme iste sorte, recimo muhinega hrastovega lista, ki ga boste pridelale, potem zmešali skupaj, v enotno mešanico (mogoče na jesenskem srečanju), ki bi si jo potem razdelile. Tako bi bilo več možnosti za vzdrževanje semena v odlični kondiciji. Je res, da so solate samoprašne, a pravijo, da naj bi se za vzdrževanje sorte vseeno semenilo 10-20 rastlin.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Noro je s solato letos …
Raste kot zmešana. Oskrbujem še sorodnike in sodelavke.
Včeraj sem končno dobil odjemalce tudi za to kapitalko !

Slika
_______
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Res, super dela solata, zdaj predvsem izven rastlinjaka. V vročem in suhem seveda nebi ;-)
Odgovori