Minilo je neko obdobje (oktober 2024), a pravzaprav nič novega. Še vedno me drži in žlahtnim. Po dveh klavrnih sezonah, kjer je bila glavna napaka premočna zemlja, ter je kalilo zelo malo sejancev, se mi je lansko leto posvetilo. To sezono je zemlja spet druga in imam največ sejancev doslej. In to skrižanih v veliki glavnini.
Cilj so mi modrikasti odtenki. Noben drugi cilj me ne tako privlači kot ta. Z letošnjo sezono sem dobila ogromno lavanda sejancev z modrikastim pridihom. Starševstva pri modrikastih ne razkrivam, razen če sem uporabila enega izmed staršev, kateri je moj.
Veliko sem uporabila svojo vrtnico Dekani za križanje in daje odlične potomce. Nekatere sicer z malo čudnimi listi, a cvetovi so v glavnem lepi in praviloma zelo dišeči.
Imam tudi kak zelo nenavaden sejanec, pa naj slike govorijo.
Del sejancev 2026 iz rastlinjaka:

Lavanda v sredini, oče moja modrikasta vrtnica Blue Spirit.

Oče te roza vrtnice je moja vrtnica Dekani, diši.

Oče te svetlo vijolične vrtnice je moj Blue Spirit.

Tudi oče spodnjega sejance je Blue Spirit.

Skrižana bela klasika

Odličen cvet hibrida, od katerega drugo leto pričakujem še bolj bele izrazite oznake, le zdravje ni najboljše.

Proti modrini?

Lanski sejanec moje vrtnice Treasures, tej se reče ''ročno poslikana vrtnica.''

Nežna lavanda, dišeča, oče moj Blue Spirit.

Dišeča, čipkasta, oče Dekani.

Oče temno vijolično rdeče Dekani x MM

Nežni hibrid z vonjem in velikim cvetom

V resnici so cvetovi še temnejši vinske barve, dišeči, oče Dekani.

Hibrid, ki je malo preveč podoben očetu in premalo materi

Uf kateri je že, moram pogledat drugo sliko...ker nima št., mali a zelo lep, modrikast pridih.

Nenavadni, sedaj bolj zeleno bel, pred dvema dnevoma tudi svetlo lila - posebnež.

In tale je zacvetela danes.