Buče - Cucurbita

Odgovori
brbr

Re: Buče - Cucurbita

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ooo, najlepša hvala.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Konec julija dosejane bučke očitno ne bodo dale nič od sebe. Nekaj razloga iščem v neugodnem vremenu, drugega v neugodni legi. Podobno je z istočasno dosajenimi kumarami.

Karkoli sem kadarkoli sadila kasneje se pri meni ne izide: ne bučke, ne kumare, ne grah..
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Lani nisem sadila bučk, letos pa sem jih. Ene že lepo cvetijo, druge pa še čakajo, da se odprejo. Opazila sem, da odpadajo ženski cvetovi bučk, najpogostejši vzrok za to pa je slaba oprašitev. Čebelic je letos očitno premalo, zato sem vzela stvari v svoje roke. Začela sem jih opraševati kar sama, s čopičem prenesem cvetni prah z moškega cveta na ženski cvet. Moških cvetov pa je kar precej, zato jih nekaj poberem in iz njih naredim frtaljo z bučnimi cvetovi. Meni je celo boljša kot tista s šparglji.
Zadnjič spremenil Seasmoon, dne Če Jun 25, 2026 5:32 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Life is like a game ... play it ...

Slika
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Kako jo pa narediš? Ker meni bo moja buča vsak čas začela cveteti, pa bi uporabila moške cvetove.
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Na vrtu poberem nekaj moških bučnih cvetov. Odstranim pecelj in trši srednji del, prašnik. Cvetove na hitro splaknem, osušim in narežem na trakove. V ponvi jih na hitro prepražim na malo olja in masla. Jajca razžvrkljam, dodam sol in poper ter jih prelijem čez cvetove. Na zmernem ognju zapečem v ponvi, da se frtalja lepo strdi in rahlo porjavi. Po želji dodam malo drobnjaka, peteršilja ali parmezana.
Life is like a game ... play it ...

Slika
Odgovori