Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Myosotis - spominčica

Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Poezija, kje si jih kupila?
Ce jih vzamem kjerkoli, lahko kaj falim glede trajnosti? Verjetno obstaja vec sort (pa ne mislim na barvo, to bi modro).
Ker tole je pa res lepo, si kar predstavljam, kako bi se videlo na moji dolgi anticni gredi._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Garden-ja lepo bi se videlo.

Poezija zelo lepa kombinacija tako pisanih spominčic. kaj se zgodi ko poniknejo? ali imaš zamenjavo? lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Garden-ja jaz ti jih bom dala, ko boš prišla pogledat vrtnice.

Ne poniknejo, listi ostanejo, tam so. Letos bom bolj pozorna. Mogoče poleti ni idealno, a mislim da tudi ne bo moteče. Bom poslikala._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Super,hvala.
Bom poskusila sejat tudi jaz.
Pozimi pa izginejo, ne?_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Meni rastejo povsod po parceli. So na malo daljsih pecljih. Nihce jih ni sejal ali sadil. Vsako leto jih je vec. Pustim jih, da odcvetijo. Potem jih pokosimo in jih vec ni videti do drugega leta.
Mirosa

Odgovor Napisal/-a Mirosa »

Joj, kako lepe »plahte« spominčic. Jaz sem jih dvakrat sadila, enkrat sem jih prinesla iz narave, drugič kupila že cvetoče sadike. Obakrat so se sicer naslednje leto same zasejale, rastline so bile lepe in močne, samo cvetki so bili miniaturni, povsem skriti med listi in tudi neizrazitih barv. Kot bi se izrodili. In v taki izvedbi se vsako leto še vedno zasejejo.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Na moj vrt je pred leti od kdo ve kje prišla ena rastlinica spomičice. Ker sem jo pustila na miru je razsejala svoje otročiče po celem vrtu. Počasi jih presajam pod maline - pravijo, da so pod malinami spominčice idealna prekrivna rastlina, ker z modrimi cvetovi odganjajo enega malinovega škodljivca.
Ker je spominčic veliko, sem se začela ukvarjati z mislijo o njihovi uporabi. Pri tem se mi že nekaj dni zastavlja vprašanje: zakaj se rastlina imenuje spominčice
.
Najbolj zanimivo se mi zdi, da je tudi v drugih jezikih (imam podatek za: Italijanščino, Angleščino, Danščino) ime povezano s spominom...

Torej, sprašujem vas Gartlčane, ali vi veste, zakaj je ime povezano s spominom in ali je rastlina užitna?_________________naredimo svet lepši
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

poglej si bibliotekarska termibologija pod spominčice. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori