Blitva - Beta vulgaris L.

Odgovori
brbr

Re: Blitva - Beta vulgaris L.

Odgovor Napisal/-a brbr »

Lanska blitva gre v cvet, a nam še vedno streže s sočnimi mehkimi listi. Večino pa jo bom kmalu pospravila z vrta, ker rabim prostor za fižol. Nekaj raslin bom pa pustila, da bodo cvetele in semenile.

Slika
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

"našlo se" :-) je 1,5 m2 prazne grede. Žena se je spomnila na blitvo, mene pa skrbi da ni čisto pravi čas, da o temperaturi ne govorim, za blitvo.

Kakšne izkušnje glede na čas in temperaturo?

Lep pozdrav
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Včasih mi gre paket sadik hitro v luft - verjetno odvisno tudi od sorte, a po moje bolj od vremena...
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Mfranc, posej tisto, ki ima tanke listne peclje, obstajata 2, svetlo in temno zelena, hitro raste, pogosto režeš. Bionda di taglio, Verde di taglio. Ima, vsaj eno, praktično vsaka trgovina, kupi veliko vrečko, ne one male. Počaka, če ne boš posejal cele vrečke.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Hvala, Metuljc. Sem bil po kosilu v Viti, na Ižanki. Planiran nakup sadik, štiri platojčke solate, en lonček bazilike, vrečka semena Trž. solatnika,
vse v pričakovanju dežja in nižjih temperatur.

In sem se kar odločil in vzel dva platojčka blitve, ki so jo imeli. Bright Lights in Swiss Chard Limago. Kar nekaj dni sem pridobil v sicer kar poznem
nakupu blitve. Tvoj predlog bom upošteval drugo sezono.

Sicer pa se vremenska napoved že spreminja. Srečneži tisti ki ste dobili dež, še enkrat sejem solatnik zaradi suše in visokih temperatur - pa tudi
temperature se ne bodo tako (željeno) močno znižale ... 8-)
Odgovori