Bob - Vicia faba
-
brbr
Re: Bob - Vicia faba
Hvala, Muha, kakšen bo končni pridelek, bomo pa še videli, ko dozori do konca. Že nekaj let se spoznavam z bobom, ker se mi zdi, da je po krivici zapostavljen. Tale matko je pa sploh super, ker ima bolj tenko kožico, ki tudi pri suhem ni moteča.
-
brbr
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
A to se stroki odpirajo že kar na rastlini?
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Lep pridelek!
Jaz sem zgodaj spomladi posadila nekaj boba. Krasno je zastavil in razvil nekaj prav lepih strokov, nato pa je bila invazija črnih uši, ki jih nisem mogla sproti pomečkati. Tako so izsesale posamezne vršičke, da je bil nadaljnji pridelek bolj klavrn.
Jaz sem zgodaj spomladi posadila nekaj boba. Krasno je zastavil in razvil nekaj prav lepih strokov, nato pa je bila invazija črnih uši, ki jih nisem mogla sproti pomečkati. Tako so izsesale posamezne vršičke, da je bil nadaljnji pridelek bolj klavrn.
-
brbr
Ja, Muha, ko dozorijo se stroki odprejo in semena izpadejo. Sem še pravi čas ukrepala.
Lpmami, verjetno si ga sadila prepozno (jaz sem ga 13.2.). Na njivi nima nikoli uši, čeprav na sosednjih (divjih) rastlinah so. Posebno na eni vrsti, ki je prava paša za uši.
Lpmami, verjetno si ga sadila prepozno (jaz sem ga 13.2.). Na njivi nima nikoli uši, čeprav na sosednjih (divjih) rastlinah so. Posebno na eni vrsti, ki je prava paša za uši.
- Melona
- Kraj: Litija
Tudi meni so uši pred leti vzele vse veselje do boba, obuppno je bilo. Zdaj ga ne sadim več.
Brbr, čestitam, lep pridelek!
Brbr, čestitam, lep pridelek!
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Februarja pa res nisem sadila. Marca je šel v zemljo.