Pepe, mačke pač ne morejo odkrivati rovov. Pri meni je polno ujed, ampak toliko voluharjev ne morejo uloviti, ker se pač ne sprehajajo veliko po površini.
Torej samo lovljenje, ujede in mački so pika na i (pri meni nepomemben dejavnik). Je pa tako, da vedno znova prihajajo po istih rovih novi. Od kod jih je toliko, če jih letno ulovim po 70?! Vsi od vsepovsod pridejo ravno k meni?
Letos jih bom manj, sem že dva meseca brez pasti. Moram v trgovino.
Voluhar
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Re: Voluhar
Borba z voluharji je pravo sizifovo delo. Odkar nimam več one "retro" pasti (deska in par žičnih zank) ga ne ujamem ampak le hranim s svežimi sadikami radiča.
Devet sem jih posadila, druga za drugo so izginjale, danes ni nobene več. Izginejo s kompletnim zelenim delom vred. K sreči je to le na dislocirani gredici v bližini travnika in gozda. Na onem ob hiši ga, vsaj zaenkrat, ni.
Naslednjo rundo doma vzgojenih sadik radiča bom poskusno posadila v plastične lončke z veliko luknjami na dnu in potem kar z lončki vred na vrt. Bom videla, kako se bo obneslo. Gotovo bo obgrizel tiste korenine, ki bodo spodaj pogledale ven, ampak vsega z zelenjem vred le ne bo mogel. Razen, če bo požrl še vso plastiko.
Naslednjo rundo doma vzgojenih sadik radiča bom poskusno posadila v plastične lončke z veliko luknjami na dnu in potem kar z lončki vred na vrt. Bom videla, kako se bo obneslo. Gotovo bo obgrizel tiste korenine, ki bodo spodaj pogledale ven, ampak vsega z zelenjem vred le ne bo mogel. Razen, če bo požrl še vso plastiko.