Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Prvi cvetovi 2015

Moderator: Melona

Odgovori
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Danes je zacvetela moja Scabrosa. Cvetek, pa še en se odpira. Laughing_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

O, bravo! To je pa zgodaj za celino.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Srečnice. Jaz bom pa morala še kar nekaj časa počakati, da me bodo razveselile. Jeseni sem jih 10 posadila, lani spomladi 3, od prej pa imam 4. Nekaj mi jih bo ostalo živih iz podtaknjencev. Kolikor vidim skozi kozarce, mislim, da enih 5. Še ne vem kam jih bom posadila. Do jeseni bodo tam, kjer so, potem pa še ne vem.
Lep pozdrav in veliko užitkov prelepih cvetov vrtnic.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Mirosa

Odgovor Napisal/-a Mirosa »

Letos pa vrtnice kar kasnijo. Pri meni sta šele pred tremi dnevi zacveteli prvi vrtnici, pa še to zato, ker sta zaenkrat v zavetju hiše.

Celine Forestier

in Friesia, ki ji je fotoaparat kar malo poradiral njeno kanarčkovo barvo:

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

V tem času, ko Primorce že opajajo vonji ''ta zaresnih'' vrtnic, se sama lahko tolažim le s tem kimastoplodnim šipkom, Rosa pendulina. Nikoli se ne izneveri, vedno je prva.

Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Melona, je pa krasna barva!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zame lepše vrtnice ni, kot je tale šipkov cvet med sinjezelenimi listi, na katere se obešajo drobne kapljice, sploh zjutraj, ko so kot biseri nanizane ob listnem robu, posledica gutacije. Narava je pač narava, vedno najlepše nam nudi, če le znamo odpreti oči in srce.
Vedno, ampak vedno me taka fotka spomni na en šipkov cvet na ovinku v Trenti.
rene

Odgovor Napisal/-a rene »

Prva je vedno po svoje najslajša in prav tako, kot vsak boheten poznejši cvet pospeši utrip in pritegne oko.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ja, Sončna, skozi kuhinjsko okno sem jo zagledala, kako kriči ven iz današnje sivine. Kar odneslo me je dol!

Metuljc, hvala za gutacijo Wink . Če se ne motim, sem nazadnje slišala zanjo v šestem razredu OŠ. In že pozabila nanjo. Zdaj vem, čemu se ima plahtica zahvalit za svoj okras, na njej to največkrat opazim. Menda ime alchemilla celo izvira od naivnih alkimistov, ki so s temi kapljicami hoteli priti do zlata Rolling Eyes . Tebe spominja na ovinek v Trenti, mene pa na nekaj ovinkov pred Bohinjem Wink .

Rene, tako enostavna je, da bolj ne more biti, ampak vsako leto znova sem je še posebej vesela, ker se me prva usmili. Prav hvaležna sem ji, da tako lepo uspeva. Cvet ovene že od danes do jutri, ampak jih ima vedno veliko na zalogi. Kar odpirajo se in odpirajo.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

No, pa se tudi jaz dočakala prve cvetove. Danes je zacvetela je Smith's Parish, ki jo imam od jeseni. In to kar s petimi cvetovi hkrati. Wink Cvetovi so se mi sprva zdeli nekam majhni, zdaj pa ne več. Res pa nisem nikjer zasledila podatka o velikosti cvetov.

Odgovori