Radič - Cichorium intybus
-
copatka
- Kraj: Radegunda, Golte
Re: Radič - Cichorium intybus
Metuljc, seveda! Na mojem koncu je s Cornusom bolj slabo. Zelo omejen izbor imajo. 
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
živa
- Kraj: Žiri-NM
prezimni palla rosa redkokdaj gnije. Zgodnejši pogosto. V soboto sem sejala radiče. Zemlja lepo namočena.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Ena glavica radiča mi je ušla v cvet, pa sem si rekla: "No, prav, jo bom pa semenila, čeprav bo malo v napoto na mestu, kjer raste." A je zadnji veter odločil, da je bolje, da ne in ga podrl. Tako bom še naprej sadike radiča kupovala, sejem samo tržaški solatnik.
-
brbr
Lpmami, mislim, da pri tebi ni najbolj pametno semeniti radič, ker je v okolici gotovo veliko potrošnika. Tako bi se z veseljem skrižala... Tudi jaz ne pobiram semena, nekaj rastlin pustiim, da gredo v cvet in semenijo zaradi pestrosti in kontinuitete na vrtu. Rastline so zelo visoke in nujno potrebujejo oporo, drugače se poležejo.
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
Berem, da endivija spada med radiče in ne med solate, zato pišem sem.
"Uspelo" mi je namreč pridelat najboljšo solato, kar sem jo kdaj jedel = kodrolistno endivijo, na pogled točno tako: https://www.kmetija-burgar.si/pridelek/ ... drolistna/
Sadike so šle v zemljo pred dobrim mesecem v vročinskem valu, upanja glede pridelka nisem imel, sem jo pa obdal z pepelom kot preventivo proti ušem&mravljam. Sadike so bile by KZ Trebnje, grem pravkar pogledat, če jo imajo slučajno še. Solata krhka, zdrava, praktično brez odpada in izjemno okusna.
"Uspelo" mi je namreč pridelat najboljšo solato, kar sem jo kdaj jedel = kodrolistno endivijo, na pogled točno tako: https://www.kmetija-burgar.si/pridelek/ ... drolistna/
Sadike so šle v zemljo pred dobrim mesecem v vročinskem valu, upanja glede pridelka nisem imel, sem jo pa obdal z pepelom kot preventivo proti ušem&mravljam. Sadike so bile by KZ Trebnje, grem pravkar pogledat, če jo imajo slučajno še. Solata krhka, zdrava, praktično brez odpada in izjemno okusna.
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Grgr, saj imaš temo Endivija, med Ostala zelenjava.