Skoraj zagotovo gre za različni vrsti. Plamenkina, mislim, je nizka, naredi grmiček, medtem, ko je tista od lpmami visoka. Se motim? Tudi velikost socvetij je različna.
Tisto rumeno v sredi so cevasti, plodni cvetovi, naokoli, tu rjavi, so jezičasti, običajno sterilni. Ves " cvet" je v resnici socvetje mnogih cvetov, imenovano košek. Značilno za družino košarnic, ki je danes razdeljena na radičevke in nebinovke. Med slednje sodi tudi rod kozmeja.
Čokoladna kozmeja - Cosmos atrosanguineus
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Re: Čokoladna kozmeja - Cosmos atrosanguineus
Poganjki imajo sicer okoli 80cm, ampak so poležani, tako da je grmiček visok okoli 35cm. Zato bo zelo primerna za v lonec.
Če mi bo uspelo ohraniti gomolje pri življenju, za katere sploh nisem vedela, da jih ima, saj sem jo samo prestavila iz lončka v zemljo, potem bi morala biti enake barve, kot letos. Ne vem, če je kozmeja z gomolji sploh še v kateri drugi, svetlejši barvi.
Če mi bo uspelo ohraniti gomolje pri življenju, za katere sploh nisem vedela, da jih ima, saj sem jo samo prestavila iz lončka v zemljo, potem bi morala biti enake barve, kot letos. Ne vem, če je kozmeja z gomolji sploh še v kateri drugi, svetlejši barvi.
- Plamenka
-
tajana
Ta pa je lepotica. Poberi semena.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Prekrasna!
Bi bila iz semena enaka, kaj misliš? Če bo sploh naredila semena oz. če bodo ta kalila. Vezano na tvoj uvodni zapis.
Bi bila iz semena enaka, kaj misliš? Če bo sploh naredila semena oz. če bodo ta kalila. Vezano na tvoj uvodni zapis.
- Plamenka
Bom pobrala semena, če bodo in jih lahko dobita.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Velja, za poskus brez posebnega upanja na sejančke. Morda pa le, kdo ve?