Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus moscheutos

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Re: Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus moscheutos

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka, na obeh pozicijah je še daaaaaaaaleč od cvetenja, res je trmast ;) .
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kora flava je pričela cveteti na polno.

Nikoli doslej ni naredila semena, zato jo letos ročno oprašujem z roza sestrico. Komaj čakam, da vidim, če bo kaj semena in ko/če bo, kakšni bodo potomci. Sem pa prvič opazila, da jo obletavanjo tudi opraševalci. Prejšnja leta so se je izoogibali, morda jih barva ni pritegnila? Sicer so se pa prva leta izogibali vseh "močvircev". Najprej so pričeli letati okrog rdečih, potem so počasi spoznali še preostale.

Še to: eno leto je Kora flava skoraj preminila. Nič več ni kazala vneme po življenju. Pa sem zraven nje posadila še rdečega, če imam prav v spominu, je bil Red Sky od mfranca. Prvo leto je obilo cvetel, Kora flava se je malenkost popravila. Drugo leto se je situacija zamenjala: Kora flava je zaživela, rdeči je pričel zamirati. Od tretjega leta dalje je Kora flava košata, rdeči ni preživel.

V drugem grmu sta skupaj rasli Kora alba in roza sestrica. Slednja je bila vsako leto bolj košata na škodo sestrice. Po par letih jo je povsem izrinila. Pa bodi pameten zakaj? (Aja, seveda! Opraševanje! ;) :lol: :lol: :lol: )
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Hvala, Muha, da si omenila opraševanje.
Ko sem se navdušila za močvirce, je bil temno rdeč z zelo temnimi listi. Iz "semen" od tega mi ni uspelo nič. Trenutni je iz Dajmarjevega semena.
Ko sem v soboto pri znanki spet občudovala temnega, sem videla samo take prazne čašice, ki se mi zdijo sterilne. Zdaj lahko poskusiva z opraševanjem, če bo za.
Odgovori