Hvala, Plamenka! Lep opis za obe barvi. Sedaj vidim, berem, da sredinska pega nosi celo glavni del lepote. Pri tej sorti.
Malinasto rdeče-roza barva je živa in globoka barvna niansa, ki združuje topel žar rdeče in igrivost rožnate barve.
Malinasto rdeče-roza barva je živahen, poln in strasten odtenek, ki združuje globino rdeče, igrivost roza in sadno svežino zrelih malin.
Spominja na ton magente, fuksije ali barve Viva Magenta
No, barva Viva Magenta pa je bila barva leta 2023
Zadnjič spremenil mfranc, dne So Avg 22, 2026 3:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ja, nekateri opisi barv so res lepi. Za barve mojih križancev perunik sem prvič povprašala ChatGPT. Veliko je pa odvisno tudi od tega, kako točno fotoaparat ali telefon ujame barve.
Tudi moja Magenta ima popke. Drugi odcveteli žal ne.
Sem šel pred kosilom na pregled vseh hibiskusov. Pred dnevi sem opazil popke na obeh Magentah in na Fancy Eye pred hišo.
Mogoče mesec dni nazaj pa sem ravno obe sorti pred hišo dodatno pognojil. In sem sklepal da je to dodatno gnojenje "povzročilo" nove popke.
Danes sem videl popke tudi na Kora Alba in Mauvelousu pred hišo, s tem, da ima zadnji malo večje popke.
No, še vedno se mi zdi da bo dobro pognojen grm lažje še enkrat cvetel.
Razmišljam tudi da morda vsakodnevno odstranjevanje semenskih koškov odcvetelih cvetov mogoče da rastlini impulz za ponovno cvetenje - smislu
da še ni prišla do potomcev ? Metuljc?
V živi meji sem naknadno gnojil samo Red Eye, ki pa je res hudo zamujal.
Mfranc, če že morda tvoja teorija ne drži, bo pa nekaj, no, veliko na tem, da ( lahko) rastlina usmeri produkte presnove v cvetenje, ne v tvorbo semen. Seveda, če je primerno prehranjena, da lahko tvori zadostno snovi.