Buddleja davidii - davidov metuljnik (in sorodne vrste)

Odgovori
ciklama

Odgovor Napisal/-a ciklama »

Lani sem dobila od Doli bel metuljnik in mi lepo raste, plavega sem kupila , sedaj bi pa rada še kakšne druge barve. če ga ima kdo, prosim zanj.
tanja1

Odgovor Napisal/-a tanja1 »

Ciklama očitno je več kot čas, da prideš v dolino, jaz imam nekaj metuljnikov na vrtu, tudi kakšen potaknjenec je še kje.
tanja1

Odgovor Napisal/-a tanja1 »

.?Nazadnje urejal/a tanja1 29 Apr 2015 09:14; skupaj popravljeno 1 krat
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Bodite previdni in skrbni, to je invazivka, ki se že nekontrolirano širi v naravi. Ohranimo našo avtohtono floro, prosim..._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

če budleji obrezuješ cvetove po cvetenju ni nobene nevarnosti. na pomlad jo itak porežeš do cca 20-30 cm od tal in nema brige.

pri meni je zelo, zelo invazivna šentjanževka, travnata vijolica, ozkolisten tropotec in...luft v denarnici. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
stara postaja

No, tisti luft je tudi meni domač Laughing !
Voda, saj zato sem napisala, da bodimo skrbni. Dogaja se (še vedno), da se ljudje nečesa naveličajo, izpulijo in odvržejo v gozd. Tam seveda veselo raste naprej. Saj v resnici je metuljnik zelo lep, ampak na vrtu, v naravi pri nas nima kaj iskati._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

stara postaja seveda se strinjam s teboj, da ne gre vsepoprek metati v gozd, a tudi iz njega marsikaj vleč ven ni prav. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
stara postaja

Ups Embarassed_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

voda je napisal/a:
pri meni je zelo, zelo invazivna šentjanževka, travnata vijolica, ozkolisten tropotec in... lpvoda

Eno je invazivnost, v smislu razraščanja avtohtonih rastlin, drugo so tujerodne invazivne vrste, med katere sodi tudi metuljnik, zato je opozorilo stare postaje še kako na mestu.
stara postaja

Se že boljše počutim Laughing_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori