Paprika 2026
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Re: Paprika 2026
Vtipkaj: "Pepper White Bull", bo več zadetkov. Semena nudijo celo naši sosedje.
-
živa
- Kraj: Žiri-NM
Oseba ob white bull je visoka 163 cm. Plodov letos ni nikjer kaj prida, morda zaradi previsokih temperatur.
že nekaj obrane
Poleg Albaregia, ki je zelo majhna. Naprej levo v vrsti pa rdeča paprika, seme Special, ki ste jo zelo hvalili (Kadmio).
Poleg Albaregia, ki je zelo majhna. Naprej levo v vrsti pa rdeča paprika, seme Special, ki ste jo zelo hvalili (Kadmio).
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Tudi pri meni je letos bera WB skromna. Najbrž je slabo tudi to, da jih imam v loncih in so se še korenine ogrele na okoli 36 °C. Letošnje poletje je bilo morda ugodneje tistim, ki so bile sajene direktno na vrt?
Mini oranžna pa kasni. Sprva je s plodovi izgledalo kar skromno, sedaj, ko zorijo, se jih kaže več, a še vedno ne toliko, kot v dobrih letih.
Mini oranžna pa kasni. Sprva je s plodovi izgledalo kar skromno, sedaj, ko zorijo, se jih kaže več, a še vedno ne toliko, kot v dobrih letih.
-
živa
Muha, mini oranžna je imela prve plodove zrele že konec junija, zelo presenetljivo. Pridno dela. Ni jih pa toliko za vlaganje v kis. je pa Kadmio neverjetno obložena.
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
Sadike zelenih babur iz iste runde sem posadil v lonca, na vzhodno lego v ilovico in v rastlinjak. V loncu so delali, a se je par plodov skuhalo, v ilovici so propadle, v rastlinjaku pa so bile izjemne rasti, a brez cvetov 
Podobno čudno je bilo z jajčevci: sadike iz iste runde so bile na najboljši gredi na zahodni legi in v rastlinjaku; v gredi so propadle, posušile so se navkljub vsakodnevnemu zalivanju, v rastlinjaku pa delajo na polno.
Ne razumem...
Podobno čudno je bilo z jajčevci: sadike iz iste runde so bile na najboljši gredi na zahodni legi in v rastlinjaku; v gredi so propadle, posušile so se navkljub vsakodnevnemu zalivanju, v rastlinjaku pa delajo na polno.
Ne razumem...
-
živa
Pri meni v rastlinjaku se jajčevci ne obnesejo, paprike so se letos skuhale v njem (plastenjak, boki in vrata odprti), sploh Albaregia je tako občutljiva, da sem potrgala že mini rjave plodove.
Jajčevcev na prostem ne zalivam, ravno tako ne paradižnikov, očitno naredijo globoke korenine. Po izkušnjah pa zalivam paprike, letos so tudi jajčevci deležni zalivanja, ker sem jih posadila poleg.
Jajčevcev na prostem ne zalivam, ravno tako ne paradižnikov, očitno naredijo globoke korenine. Po izkušnjah pa zalivam paprike, letos so tudi jajčevci deležni zalivanja, ker sem jih posadila poleg.
-
Andrej Banko
- Kraj: Domžale
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Kako so velike in lepe! Si kaj tehtal?
-
Andrej Banko
- Kraj: Domžale