Angora Orange

Odgovori
Cat_Eye
Kraj: Ptuj

Angora Orange

Odgovor Napisal/-a Cat_Eye »

Kot ima pove je to še ena angora sorta. Plodovi so mesnati, čvrsti, neobčutljivi na pokanje. Dlačice med dozorevanjem odpadejo, zato so zreli plodovi tako rekoč brez njih. Rastlina je bolj kompaktne narave, zraste tam do 1,6 m na prostem. Doličen delež potomcev je brez angora lastnosti, zato je potrebna selekcija.

Slika

Slika

Slika
Na starem forumu sem imel uporabniško ime htf_lover
Cat_Eye

Re: Angora Orange

Mesnati plodovi, saden okus brez kisline, podobno kot ostali oranžni.
Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Je kaj razlike v okusu od lani upoštevaje letošnjo vročino?
Cat_Eye

muha napisal/-a: To Avg 25, 2026 6:30 am Je kaj razlike v okusu od lani upoštevaje letošnjo vročino?
Ne, oranžni so isti kot jih imam v spominu. Precej rdečih je letos manj aromatičnih.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Cat_Eye napisal/-a: To Avg 25, 2026 8:01 am ... oranžni so isti kot jih imam v spominu. Precej rdečih je letos manj aromatičnih.
Tole je pa koristen podatek. Prvič imam letos Stony Brook Heart. Okus ni kaj posebnega, ga ne bi imela zaradi okusa. Sicer sem si itak rekla, da eno leto ni merodajno, sploh pa ne tako ekstremno, kot je letošnje. Zdaj si to potrdil in ga drugo leto sejem/sadim na dodatno preverjanje.
Cat_Eye

Lpmami napisal/-a: To Avg 25, 2026 9:30 am
Cat_Eye napisal/-a: To Avg 25, 2026 8:01 am ... oranžni so isti kot jih imam v spominu. Precej rdečih je letos manj aromatičnih.
Tole je pa koristen podatek. Prvič imam letos Stony Brook Heart. Okus ni kaj posebnega, ga ne bi imela zaradi okusa. Sicer sem si itak rekla, da eno leto ni merodajno, sploh pa ne tako ekstremno, kot je letošnje. Zdaj si to potrdil in ga drugo leto sejem/sadim na dodatno preverjanje.
Stony Brook je imel prejšnja leta manj aromatičen okus kot klasični volovci. Mi pa je všeč, ker je čvrst in kar obstojen, kar za volovska srca in mesnate sorte ni značilno. Pa seveda tudi je dwarf, zavzame manj prostora in vsaj pri meni kar roden. Desperado bi rekel, da je najboljša izberite ra za dwarf volovsko srce, ker ima okus sličen klasičnim volovcem in je tudi kar čvrst in se ne zmehča takoj.
Odgovori