Ne, oranžni so isti kot jih imam v spominu. Precej rdečih je letos manj aromatičnih.
Tole je pa koristen podatek. Prvič imam letos Stony Brook Heart. Okus ni kaj posebnega, ga ne bi imela zaradi okusa. Sicer sem si itak rekla, da eno leto ni merodajno, sploh pa ne tako ekstremno, kot je letošnje. Zdaj si to potrdil in ga drugo leto sejem/sadim na dodatno preverjanje.
Stony Brook je imel prejšnja leta manj aromatičen okus kot klasični volovci. Mi pa je všeč, ker je čvrst in kar obstojen, kar za volovska srca in mesnate sorte ni značilno. Pa seveda tudi je dwarf, zavzame manj prostora in vsaj pri meni kar roden. Desperado bi rekel, da je najboljša izberite ra za dwarf volovsko srce, ker ima okus sličen klasičnim volovcem in je tudi kar čvrst in se ne zmehča takoj.Lpmami napisal/-a: ↑To Avg 25, 2026 9:30 amTole je pa koristen podatek. Prvič imam letos Stony Brook Heart. Okus ni kaj posebnega, ga ne bi imela zaradi okusa. Sicer sem si itak rekla, da eno leto ni merodajno, sploh pa ne tako ekstremno, kot je letošnje. Zdaj si to potrdil in ga drugo leto sejem/sadim na dodatno preverjanje.