Motovilec - Valerianella locusta
-
živa
- Kraj: Žiri-NM
Re: Motovilec - Valerianella locusta
Brbr, meni pa prav pride zaradi suše. je pa s tem veliko dela, najbolje je direktno sejanje, kar sem ta vikend naredila.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Re: Motovilec - Valerianella locusta
Danes/jutri sejem motovilec. Spomladi nisem uspela pobrati semena, otreslo se je, kamor je padlo, vzklilo ni še nič.
Za nove površine sem danes kupila seme:
l'ortolano: Verte de Cambrai - široki listi - prezimni - kali 10 - 16 dni
l'ortolano: D'olanda a seme grosso - široki listi - zgodnja sorta, slabo prezimna - kali približno 28 dni! Hm, hm, torej pridelka ni pričakovati prav hitro.
Semenarna: Pomladin - prezimni, kali ?? dni. Mislim, da je to sorta, katere seme sem pred leti že dobila od Cinije. Spomladi je ušel v cvet kaka dva tedna kasneje, kot ostali.
Da vidimo, kako se bodo obnesli. Nekaj bom tudi jaz sejala v platoje, čeprav se mi dosedaj ni prav dobro obneslo. Mogoče zato, ker sem zalivala z vrha, tokrat bom vodo nalivala v podstavke.
Saj, najbolje je imeti lastno seme, a ne škodi, če se občasno okrepi z novimi od drugod. Vsak izgovor je dober, četudi ga pes na repu prinese.
Za nove površine sem danes kupila seme:
l'ortolano: Verte de Cambrai - široki listi - prezimni - kali 10 - 16 dni
l'ortolano: D'olanda a seme grosso - široki listi - zgodnja sorta, slabo prezimna - kali približno 28 dni! Hm, hm, torej pridelka ni pričakovati prav hitro.
Semenarna: Pomladin - prezimni, kali ?? dni. Mislim, da je to sorta, katere seme sem pred leti že dobila od Cinije. Spomladi je ušel v cvet kaka dva tedna kasneje, kot ostali.
Da vidimo, kako se bodo obnesli. Nekaj bom tudi jaz sejala v platoje, čeprav se mi dosedaj ni prav dobro obneslo. Mogoče zato, ker sem zalivala z vrha, tokrat bom vodo nalivala v podstavke.
Saj, najbolje je imeti lastno seme, a ne škodi, če se občasno okrepi z novimi od drugod. Vsak izgovor je dober, četudi ga pes na repu prinese.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica