Prvi pravi se kažejo šele sedaj, tako ženski, kot moški. Upam, da bo končno kaj, saj bučke že počasi upočasnevajo produkcijo, jaz sem se pa na bučevke v prehrani tako navadila, da bi jih težko pogrešala.
Čajota - Sechium edule
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Re: Čajota - Sechium edule
Nič ni bilo s prvim zametkom moškega cveta. Tisto je bil zametek vitice.
Prvi pravi se kažejo šele sedaj, tako ženski, kot moški. Upam, da bo končno kaj, saj bučke že počasi upočasnevajo produkcijo, jaz sem se pa na bučevke v prehrani tako navadila, da bi jih težko pogrešala.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Moja čajotica pridno pleza po pripravljeni opori, vročino je ob rednem zalivanju dobro prestala, seveda pa ni super košata. Cvetove še čakam.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
No, pa je tu, moja prva letošnja čajotica. Mlajše sestrice ji počasi sledijo. Cvetja je ogromno. Veliko ga odpade, pa ne ugotavljam, ali oplojeno ali neoplojeno. Opraševalcev je letos v primerjavi z lani bistveno manj, se vidi, da ni os in sršenov. Lani so se pasli po njej, še na listih so bili radi.

-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Lpmami, čajota ima enospolne cvetove. Normalno je, da moški odpadejo, ko odcvetijo. Verjetno odpade tudi nek del ženskih. Da bo le vreme, pa bo pridelka zadosti.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Se vidi, da je bilo pri meni precej bolj vroče. Vročina je zakrknila/zasušila konce poganjkov in zavrla razvoj za kak mesec. Šele sedaj se odpirajo prvi ženski cvetovi, moški pa še kar spijo. Vse se je zamaknilo za en cel mesec.