Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Oxalis - zajčja deteljica
muha je napisal/a: |
Oxalis tetraphylla Danes sem jo izkopala iz gredice, pridelek lahko primerjam z malo slabšo letino kifeljčarja . Na vsak način je dala več od sebe, kot tista plazeča, ki semo jo gojili pred leti (Ivčk,A-A, muha in še kdo). |
Muha pozdravljena
Kolikor sem razumela, jih imaš na gredi in pozno ven skoplješ. Kako ravnaš z gomolji in kdaj jiuh zopet posadiš na vrt. Jaz jih imam v loncih in ravno takšno kot imaš ti tukaj na sliki, na lopati. Zelena je. Žejna pa je kar. Hvala za odgovor
lp cinija
Sem šla na prvo stran in vidim napisano vse kar me zanima. Prehitro vprašam.
Se opravičujem
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
greeny je napisal/a: |
Pa se opazno razraščajo ali kako se jih deli? ] |
Kar lepo se razraščajo, vsaj pri meni. Po oceni na pamet dajo okoli 10x letino.
Delitev ni problem, saj so gomoljčki, kot vidiš, posamični. Triperesna jih ima še več. Ta redkeje naredi pravi mesnati gomolj, za razmnoževanje so pa uporabni, jaz jih bom (v nepoznavanju pravega izrazoslovja) imenovala "brstični gomolji". Kot eni mali storžki. Tega je ob izkopavanju jeseni vse polno v zemlji. Prezimijo pa le v zelo milih zimah. Letošnja je bila taka a se bo izkazalo šele čez kak mesec, ko se zemlja primerno ogreje.
Slika " brstičnih gomoljev - storžkov". Dolžina tistih pri meni : od 0,5 tja do 3 cm.