jajčevci 2026
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Re: jajčevci 2026
Vkus Gribov pač pomeni Okus gob, zato sem vprašala.
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
-
metuljc
Ti jajčevci, ki jim rečeš Brankec, izvirajo od Ane, ki nas je žal zapustila, nadaljuje z vrtnarjenjem nekje za mavrico.
Pred precej leti ji je brat dal vrečko s semeni, izvirajo od tam. Kolikor se spomnim, naj bi bila na vrečkah druga slika in so bili presenečenje.
Sicer sodijo v oblikovni krog Pusa Purple Cluster. In lepo ohranjajo svoje lastnosti na slovenskih tleh že vsaj desetletje, pa raje več.
Pred precej leti ji je brat dal vrečko s semeni, izvirajo od tam. Kolikor se spomnim, naj bi bila na vrečkah druga slika in so bili presenečenje.
Sicer sodijo v oblikovni krog Pusa Purple Cluster. In lepo ohranjajo svoje lastnosti na slovenskih tleh že vsaj desetletje, pa raje več.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Sadike jajčevcev sem najprej kupovala, nato sem jajčevce začela semeniti. Letos mi je moje seme zelo počasi, dolgo kalilo, tako da sem preventivno kupila dve sadiki, da ne bi slučajno ostala brez ali pa z zelo poznim pridelkom.
Zdaj semenim en jajčevec, ki je bil prvi na rastlini in je naravnost ogromen in bolj okrogel kot podolgovat. Ne vem, kako ocenim, da je zrel za pobiranje semena. Pecelj je videti še čisto svež, koža počasi rjavi in tudi ni več svetleča, a je na otip še zelo čvrsta.
Do kdaj naj čakam?
Zdaj semenim en jajčevec, ki je bil prvi na rastlini in je naravnost ogromen in bolj okrogel kot podolgovat. Ne vem, kako ocenim, da je zrel za pobiranje semena. Pecelj je videti še čisto svež, koža počasi rjavi in tudi ni več svetleča, a je na otip še zelo čvrsta.
Do kdaj naj čakam?
-
metuljc
Tudi, če ga zdaj odrežeš in pustiš, da zori na polici.