Za tiste, ki doma nimamo rodnih drevesc pa bi jih radi poskusili: od včeraj imajo asimine tudi v Agrolitovih prodajalnah. Svetujejo poklicati vnaprej, ker jih nimajo vse stalno na zalogi.
Tale reklama je izjema, ker vem, da je bilo pred leti veliko zanimanje, še sploh takrat, ko jih je gospod Grošelj (forumski nik matica) parkrat prinesel na jesensko srečanje. Zadnje čase izgleda, da ima tačas preveč dela z njimi, saj se je nasad verjetno medtem precej razširil.
Asimina - nadaljevanje
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
-
Andrej Banko
- Kraj: Domžale
Re: Asimina - nadaljevanje
Jaz sem pa včeraj pojedel svojo zadnjo.
Zdaj bo pa nekaj časa abstinenčne krize !
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Boš pa palačinke z asiminino marmelado jedel, ko bo kriza najhujša!Andrej Banko napisal/-a: ↑Sr Okt 07, 2026 7:26 am Jaz sem pa včeraj pojedel svojo zadnjo.
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
Letos so dozorele dokaj skupaj, kar je neugodno. AI je "povedal", da asimine spadajo med klimakterično sadje - torej tisto, ki po obiranju še dozoreva. Tako kot jabolka, hruške, paradižnik, itd. Torej se jih lahko obere preden odpadejo, ko so že malce mehke in se pecelj zlahka odtrga od sadeža. V hladilniku take počakajo 2 tedna, zorenje pospeši drugo klimakterično sadje...
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Pri meni so bile na vrhuncu pred dvema tednoma, zdaj vsak dan poberem kakšno iz tal, nekaj mehkih pa sem pobrala iz drevesa in so v hladilniku. Nekaj jih je še na drevesu in so še trde.
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
Imam narejen soliden lovilec odpadlih (ker je drevo na strmini), a zdaj jih že toliko poznam, da jih bom 2027 verjetno večino kar utrgal pravi čas. Je možno, ker delam od doma 
-
platar
Tudi naših počasi zmanjkuje, glede na sušo jih je bilo presenetljivo veliko mogoče so samo malo manjše. Naš lovilec je pa nepokošena trava pod njo, pa še malo v bregu je, da padec ni pravokoten ampak se malo pokotalijo, največ do nastavljene dile.
-
JernejZ
Pri meni jih je prejšnja leta ponavadi dol predčasno pometal veter, letos pa so lepo, v razdobju cca 3 ali 4 tednov, enakomerno, vsak dan nekaj, padale dol same.