Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Blitva - Beta vulgaris L.

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ki, upam, bo kmalu. Pa ne zaradi blitve. Hvala, seveda.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Muha, si že posejala tole tvojo blitvo? Si morda kaj več izvedela o njej?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Izvedela nisem, ker nisem nič spraševala Embarassed . Sejala sem jo že, vzklila pa še ni. Komaja čakam, da vidim, kakšna bo.
bobolino

Mene tudi zanima. Letos sem predvzgojila pet sort, par sadik sem ze presadila na vrt. Pa da vidimo._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Bobolino jaz sem te dni drugič sejala blitvo . Upam, da bo prišla ven. Ali bo prepozno?
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
bobolino

po mojem mnenju ni. Ti prvič ni prišla ven?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Kolikša je vaša blitva? Sejala sem jo v posodice, okrog 10. maja sem jo presadila v vrt, zdaj je cca 15 cm visoka. Se mi samo zdi ali gre res prepočasi?
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Tudi jaz imam tako veliko. Saj bo.. Sem pa cvetačo letos kar kupila in posadila 6.4. in je še skoraj takšna kot je bila. Običajno nimam sreče s cvetačo.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hvala, Cinija, pomirjena Cool .
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sem sejala blitvo v lonček. Zdaj je velika kakih 10cm. Ko sem zadnjič pripravljanla gredo za čilije, sem ugotovila, da se je zasejalo precej blitev na mestu, kjer sem lansko leto blitvo pustila semeniti. Marsikatera samorasla rastlinica je lepša od tistih negovanih gospodične v lončku Wink

Sem že rekla sama sebi, da sploh ne bom več sejala v lončke, ampak samo puščala rastline, da odvržejo semena in potem sejance po potrebi presadila na novo (po moje določeno) mesto._________________naredimo svet lepši
Odgovori