Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Lilium - lilija
Imate letos kaj težav s hroščem lilijevko - Lilioceris lilii ? Sovaščanki so eno malo lilijo že povsem obžrli, ostale sva družno na obeh vrtovih poškropili z Neem tonicom. Upam, da jih bo odgnal. Na obiranje so se že prilagodili - takoj, ko zaslutijo bližajočo roko, se spustijo na tla in izginejo .
jih kaj rabite, imam viška kakih 1 kanto od jupola. Prav da ste sprožili to temo. Ko sem na pomlad pretal drva je tega bilo da je kar lezlo in gomazelo za to sem zelo skeptičen glede teag da postavljate neka prezimovališča za razne pika polonice itd. saj se notri zaredi vse kar leze in gomazi. Če se motim me prosim popravite. Muha povej mi kkje si to dobila za lilijevke ?
Lani v skupni nabavi. Lahko ga dobiš še v spletnih trgovinah, menda tudi v Kalii. Mogoče bi bil v redu tudi Biokill, le da ga prej izpere dež. Sicer pa tudi za Neem tonic piše, da je treba škropljenje po dežju ponoviti.