Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lilium - lilija

Odgovori
JOHNNY

Odgovor Napisal/-a JOHNNY »

hvala za odovore sam jaz nisem za neko bio ali eko varianto ampak tako da takoj in vse pogine imam preveč škode že z polži, voluharji tak da ne pride v poštev neka blaga ali mila varianta,. v kolekcijo lilij ki jo ustvarjam leta in pa financ sem že pošteno utrujen in če bo še ena slaba sezona kar ta hobi opustil, pa nasadil le travo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Johnny, med lastnostmi Neema naj bi bilo, da povzroči pri grizočih škodljivcih neplodnost. To naj bi torej omejilo število škodljivcev tudi za naprej.
JOHNNY

bom našel neko ornk strupeno varianto pa vam javim kako je šlo
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Pa ne moreš vseh lilijevk pomorit,kaj boš pa delal,ko boš imel vse tipi-topi Very Happy
JOHNNY

robi podaril jih bom tebi in kar dam iz rok mora biti tipi topi da me pol ne boš kregu na srečanje ti jih prinesem, jih je spet kakih 100 mladih
robert

Jaz jih mam tudi nekaj,sicer ne 100,okrog 50-60 jih pa je.No nekaj pa jih bo verjetno še tekom leta.
Jih zamenjama v jeseni.
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Fanta, Celaflor careo si nabavita. Imajo ga v Kaliji in Bauhausu. Samo pazita, da ne kupita ze zmesanega. Kupita koncentrat. Je deset krat bolj poceni.
Pomori vse kar grize rastline, tudi puspanovo veso.
Usi, rilckarje in vse zuzelke, ki karkoli grizljajo. Jaz imam vsako leto na perunikah neke crne okrogle hroscke, ki mi hocejo vse pozret. Poskropim ze, ko so se popki, ker rastlina, ki jo poskropis, skropivo vsrka in, ko jo zuzelka vgrizne, pogine.
Skropim vrtnice, clematise in tudi rododendron sem resila pred rilckarji. Njega sem zalila, da sem unicila tudi vse licinke.
Samo ne skropit, ko sije sonce.
robert

Venus,hvala. Very Happy
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Robert, ni kaj. Tudi jaz sem slucajno prisla do teka skropiva. So imeli prezentacijo pri Bauhausu. Pa mi ni zal. Uporabljam ga ze nekaj let. Ceprav pise, da bi ga naj uporabljali, ko se pojavijo skodljivci, jaz tam, kjer vem, da se bodo pojavili, kar prej poskropim.
Samo res pazi. Kupi koncentrat. Mislim, da imajo za deset in dvajset litrov. Skatla je rdeca in na prvi strani so narisani skodljivci, ki jih unici. Poleg teh, tudi vse ostale.
robert

Bom šel v akcijo,potem pa nad golazen. Very Happy
Odgovori