Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Na Brdi
Moderator: Melona
Voda, mislim da ima tam 4 leta in pol. Tisti tram pa podpira ogrodje železne konstrukcije strehe. Je še ne obrezujem.
Melona, mogoče bi ta Banksia cepljena na podlago sejanca Paul's Himalayan Musk preživela. A dvomim, da je tam na novi parceli ob vodi dovolj toplo zanjo. Verjetno je tam veliko vlage in njo rada napade plesen. Na kakšni zelo sončni zaveterni legi bi mogoče lahko poizkusila._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Melona, mogoče bi ta Banksia cepljena na podlago sejanca Paul's Himalayan Musk preživela. A dvomim, da je tam na novi parceli ob vodi dovolj toplo zanjo. Verjetno je tam veliko vlage in njo rada napade plesen. Na kakšni zelo sončni zaveterni legi bi mogoče lahko poizkusila._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Poezija je napisal/a: |
Na kakšni zelo sončni zaveterni legi bi mogoče lahko poizkusila. |
Sicer nisem Melona, pa vseeno. Tole si menda čutila, ker že cel dan premišljujem kje in kako. Sem se poigravala že z "miniaturno" različico v posodi in na koncu našla krasno zavetrno lego na južni strani skednja, ob steni in celo rahlo pod napuščem. Če že, potem je to edina šansa. Zdaj moram pa najti samo še dobro dušo, ki mi bo odstopila kakšno vejico. Bom raje poizkusila na način potaknjenca, kot da jo kupujem in tako reskiram.
Evo par korakov sem že bližje.
Sanjarka Ana je napisala v svojem postu, da gre za hranjenje notranjih potreb. Priznam, da jih ne morem, včasih pa celo nočem nadvladati.
Jaz ti podtikanja ne svetujem. Saj je logično, da ta korenina ne bo imela prezimno trdne zasnove, saj je sama Bansia nima. Mora biti cepljena na prezimno trdno podlago. Šipek, raje ne na podlago Rosa Multiflora, mogoče še laxa. Izkoplješ mali šipek in cepiš sama na korenino, pa ne boš izgubila nič._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Poezija je napisal/a: |
Izkoplješ mali šipek in cepiš sama na korenino, pa ne boš izgubila nič. |
Tudi na to možnost sem pomislia, a kaj ko tega še nisem počela. Očitno bo čas, da še to poskusim. Imam dva triletna šipka samosevca, ki sem ju menda puščala pri življenju ravno za nekaj takega. Kaj misliš, bi bila to lahko primerna podlaga?