Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kuštra

Moderator: Melona

Odgovori
rene

Odgovor Napisal/-a rene »

Leto se zame ni začelo najlepše. Zgubili smo našo srčico Gimmi (britanka). Da se malo razbistrim, sem pokukala na forum in glej res ste se zbudile. Dobro da bo kmalu pomlad in bodo misli lahko usmerjene drugam.

Novalis, kar se tiče klime Chapeau de Napoleon ne bo imela nobenih težav. Pri nas je uspešno preživela že tri Bloške zime, zato nobenih bojazni. Meni so pri njej najlepši komaj dobro razpočeni cvetni popki in smolnat vonj, ki ostane na prstih še dolgo potem, ko se ga poboža. Prava aromaterapija.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

To je to, začelo se je Cool ! Za Rosa pendulina je danes vzcvetel prvi cvet Ormiston Roy.

Zdaj bosta kmalu sledila Foxtrot in Mutabilis in potem bo vsak dan kaj novega.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Hah, ti si kar misli, da bo slo po tvojem nacrtu. Po par letih ugotovis, da je vsako leto drugace. Enkrat cvetijo najprej anticne, drugic moderne. In vrstni red znotraj je vsakic drugacen tako da se kar pusti presenetit.

Je pa krasno, ko se zacnejo prvi cvetovi, ne?_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Srečnica. Moje so vse v popkih, takih, da bo treba še kar čakat .
lp
To ti še naj povem, da so vse tiste vrtnice, ki se jih kupila pri Virag, zelo zelo lepe in močne, razen ena je taka, da nikamor ne gre. Ostale imajo že vse popke. Joj, kako bom važna, ko bo to začelo cvetet.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Melona

Super je, ja, Garden-ja, ko se začne. In pri nas na kmetih vrstni red štima, to pri vas na primorskem, ko ste bližje zahodni civilizaciji, burja vse na glavo postavi in se ne meni za ustaljenost Wink . Se hecam, vrstni red sem napovedala, ker sem popke vse prešnofala in ugotavljala, koliko še potrebujejo do razcveta.

Foxtrot letos še posebej težko čakam, ker se je razrastel in je ena dolga veja dobro upognjena in polna popkov. Če kaj vem, bo čudovito izgledal in se približal svoji odrasli velikosti.

Cinija, Viragove sadike so zakon, res je. Katera ti nagaja? Pri meni samo ena, ki je niti ni hotel računati, ker je imel samo eno in ji je že vnaprej napovedal skoraj gotov propad. Ampak se drži, samo bolj počasna je.
Garden-ja

Bos ze videla, ko bodo tudi tebe za nos povlekle. Laughing

Pa veste, da so stevile Viragove, predvsem anticne, potomke mojih? Je ene tri leta prisel k meni in pobral material za cepice. Tako da cisto lahko da imate moje vnucke doma. Laughing_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Uporabniški avatar
Melona

Ma ne, tega nisem vedela! Ti pa si dobra duša! Se mogoče spomniš kakšne?
Garden-ja

Prakticno vse razen najbolj "osnovnih" je vzel, razen vzpenjalk in popenjalk._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Uporabniški avatar
Melona

Ormiston Roy je v polnem razcvetu.

Crown Princess Margareta; še popek, lep.

Za zdaj je še vse zdravo, nobenih pik, nobene plesni. Prvi napad uši je mimo. Več vrtnic ima številčnejše popke kot lani. Nekatere pač ne, predvsem tiste, ki sem jih lansko leto močno upogibala.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Ormiston je prekrasen. Margaretko pa so pri meni srne objedle. Bodi pa pozorna, jaz sem prve sledove pegavosti že opazila na belem Jacquesu Cartierju._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori