Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Oljka - Olea

Odgovori
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Ja ampak veje sem izbral že te tri in tisti vrh ne razumem enkrat bo moral stran zato sprašujem kaj pa kako.
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

gun je napisal/a:
Ja ampak veje sem izbral že te tri in tisti vrh ne razumem enkrat bo moral stran zato sprašujem kaj pa kako.

Sklepam, glede na slike, da si jih vsadil jeseni (cca pol leta nazaj)..

Jaz bi pustil eno leto, da naredijo koreninski sistem in jih potem obrezal...
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Ne tocno pred enim letom sem jih sadil
franci

Odgovor Napisal/-a franci »

gun je napisal/a:
http://oljkarstvo.mojforum.si/
na voljo nova stran ki je namenjena prav za slovenske oljkarje, ker v Sloveniji očitno nimamo nič kaj bolj razširjenega in zato poskusimo zbrati vse oljkarje na eno mesto.

Predvidevam, da si ustanovitelj, oziroma administrator tega foruma. Mukoma kot vsaka stvar pri nas, bo tudi tale forum, počasi, upam našel mesto med uporabniki. Vsi začetki so težki, pa me zanima, zakaj nisi vsa ta tvoja vprašanja dal na novi forum. Mogoče bi se nekaj časa menil z enim, ali dvemi uporabniki, sčasoma pa sem prepričan, da bi stvar zaživela. Tudi ljudi ni bilo od začetka takoj 6 milijard, začelo se je z dvema Mr. Green . Ne želim odtegovat uporabnike foruma Gartlc, ampak bi bilo smiselno imeti svoj forum. Seveda o registraciji, delovanju, plačilu te strani ne vem nič, verjetno je tisti, ki ga je ustvaril o tem dobro premislil, da nebi bila to samo muha enodnevnica. Sam sem takoj pripravljen debato nadaljevati tam, kljub mojemu skromnemu znanju, učimo se pa tako celo življenje.
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Res je. Vem poskušal bom ampak sem nov in sem potreboval hitre odgovore zato sem tukaj pisal.
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Oljke pridno nastavljajo poganjke za cvetove. Zanima me kdaj je najprimernejši čas za škropljenje pred cvetenjem oziroma kako velik poganjek mora postati da se lotim škropljenja.
franci

gun je napisal/a:
Oljke pridno nastavljajo poganjke za cvetove. Zanima me kdaj je najprimernejši čas za škropljenje pred cvetenjem oziroma kako velik poganjek mora postati da se lotim škropljenja.

Če misliš za škropljenje z Borom, je to prvič malo preden se pričnejo odpirati cvetovi, drugič, pa ko odcvetijo. Ako misliš proti pavjem očesu je skrajni čas, seveda, če si imel precej napadene in je listje precej odpadlo.Drugače pa sem mislil, da se bodo debate o oljkah dogajale na forumu o oljkah, drugače ga lahko kar zapreš, ker forum brez prispevkov nikomur ne služi.
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

franci hvala.
Problem je ker mi je tud meni zaprlo in nemorem dostopati do foruma. Te dni se bom posvetoval in vprašal kaj je narobe.
Drugače pa proti pavjemu očesu sem že škropil ker sem imel prizadete oljke.
Sedaj pa mi je Irena rekla da moram pred in po cvetenju. Verjetno je mislial z bakrom in me zanima kdaj se to opravi kajti oljke že nastavljajo poganke za cvetove.
franci

gun je napisal/a:
franci hvala.
Problem je ker mi je tud meni zaprlo in nemorem dostopati do foruma. Te dni se bom posvetoval in vprašal kaj je narobe.
Drugače pa proti pavjemu očesu sem že škropil ker sem imel prizadete oljke.
Sedaj pa mi je Irena rekla da moram pred in po cvetenju. Verjetno je mislial z bakrom in me zanima kdaj se to opravi kajti oljke že nastavljajo poganke za cvetove.

Če si že škropil proti pavjem, si torej z nečim na osnovi bakra, torej ni treba več.
Tisto kar ti je Irena rekla si verjetno slabo slišal, vprašaj jo še enkrat. Sigurno je rekla z Borom. To sem ti tudi jaz napisal.
franci

Po zelo slabi lanski letini, se tudi letošnje sanje o boljši letini počasi razblinjajo: http://www.siol.net/novice/znanost_in_okolje/2015/05/oljke.aspx
Odgovori