Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Polži
Moji polži so redno abonirani na kosila pri meni. Trenutno imajo, hvala bogu, najraje drobne modre kroglice, tu pa tam obgrizejo kako mlado solato. Je pa res, da redno posipavam in kroglice redno izginjajo. Tudi pod vrtnice mečem zrnca. Skoraj nisem mogla verjeti. imam le dva grma irisov, na dveh različnih gredah, a polži so bili dobesedno navešeni na listih kot novoletni okraski. Sicer sem posipala, a ta dva grma letita ven._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Anne Brontë
Lani sem v bližini žive meje iz cipres (=leglo polžev) trmasto branila štiri ali pet sadik rumene kolerabe. Zmaga se je nagnila v korist polžev. Letos imam tam šest sadik nadzemne kolerabe, pokrila sem z zelo umazanim ovčjim runom, okrog sadik odmaknila volno in posipam Sluxx. Dve sta malo obgrizeni, žive in čvrste so še vse. Upam, da bodo s pomočjo Sluxxa vse za na krožnik _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Neverjetno, 20 + strani, pa ni druge uspešne opcije kot kemija.
Prav žalosten sem, ker nevem kako naj se jih lotim. Napičil jih bom na zobotrebce pa nastavil okoli vrta. Da vidijo kaj se jim zgodi.
Sem upal, da je vsaj to z bakrom vredu, pa bo treba probat izgleda.
No ja, srečno vsem ki se borimo _________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Prav žalosten sem, ker nevem kako naj se jih lotim. Napičil jih bom na zobotrebce pa nastavil okoli vrta. Da vidijo kaj se jim zgodi.
Sem upal, da je vsaj to z bakrom vredu, pa bo treba probat izgleda.
No ja, srečno vsem ki se borimo _________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
-
Tudi jaz moram priznati, da sem se letos tudi že izživljala nad nagravžnimi polži, s palčko od ražnjičev sem jih naprej prebodla, nato pa dala v steklen kozarec, jih posolila , in na koncu dala še na sonce ...
Edino za paradižnike se pa že zdaj bojim, lansko leto so mi najbolj napadali rumenčke - goldfisch, še po steblu in listih so se sprehajali, tako da do lanskega leta sploh nisem vedela, da polži lezejo tudi po steblu paradižnikov, ampak smo jih imeli vseeno dovolj, banana legs so pa še bolj napadli, tako da na koncu nisem pridelala niti enega paradižnika, kaj šele semen.
Edino za paradižnike se pa že zdaj bojim, lansko leto so mi najbolj napadali rumenčke - goldfisch, še po steblu in listih so se sprehajali, tako da do lanskega leta sploh nisem vedela, da polži lezejo tudi po steblu paradižnikov, ampak smo jih imeli vseeno dovolj, banana legs so pa še bolj napadli, tako da na koncu nisem pridelala niti enega paradižnika, kaj šele semen.
simicitane je napisal/a: |
Tudi jaz moram priznati, da sem se letos tudi že izživljala nad nagravžnimi polži, s palčko od ražnjičev sem jih naprej prebodla, nato pa dala v steklen kozarec, jih posolila , in na koncu dala še na sonce ... |
Se strinjam z xynz, tole je sadizem. In ob takih primerih mi pride vedno na misel: kakor z živalmi, tako z ljudmi. Pa četudi si užaljena. Polži ne vedo, da je zelenjava tvoja, oni samo jedo, kar je njim pač hrana. Saj se da na bolj kulturen način, kajne?