Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprike 2015
-
simicitane je napisal/a: |
Ajoj, v eni noci mi je nekaj požrlo, na kar nekaj sadikah, vse liste. Paprike so čisto oguljene, samo še strebla imajo... Predvidevam, da niso polži, ker nikjer ni videti nobene sluzi. Kaj hudiča bi to lahko bilo? Bolhači? Kako naj ukrepam? Se mi kar meša.... |
Gosenice? Bolhači ziher ne, polži pa bi se na hitrico lotili še stebel. Malo poglej bolj od blizu, da boš bolj sigurna kaj iščeš.
Ukrepaš pa tako, da vse okol obrneš in jo/ga poiščeš.
-
Tudi jaz sem našla nekaj tako do stebla pojedenih paprik. Iskala sem vraga, ki mi to počne. Ko sem dvignila kartonasto škatlo, v katere imam zložene lončke s sadikami, so bili spodaj prilepljeni polži (rdeči, še več pa sivih oz progastih). Hitro smo se zmenili, da tako ne gre naprej. (ne bom opisovala postopka, da ne ranim kake nežne dušice)._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
simicitane je napisal/a: |
Ajoj, v eni noci mi je nekaj požrlo, na kar nekaj sadikah, vse liste. Paprike so čisto oguljene, samo še strebla imajo... Predvidevam, da niso polži, ker nikjer ni videti nobene sluzi. Kaj hudiča bi to lahko bilo? Bolhači? Kako naj ukrepam? Se mi kar meša.... |
Zvečer, če imaš možnost, vzemi dobro naglavno lučko in pojdi v inšekcijo. Sem prepričan, da so polži. Ta veliki pridejo bolj pozno. Progasti pri meni šele okoli 23h.
-
OK, hvala vama za odgovor. Sem spet nazaj iz vrta, nikjer nisem našla nobene gosenice :(, ja, polžev je veliko, zdajle ko je deževalo, se jih je spet po vrtu nabralo, okoli paprik sem potresla cimet..jah...bom pa sigurno šla še z lučko okoli 22., pa še ob 23....ta nesnaga... non stop sem v inšpekciji, po mojem se spati ne bom mogla:(. Nimam ravno velikega vrta pa še to bi mi radi vse pojedli in uničili.
-
-
Očitno so res polži...včeraj ponoci okoli 23. sem šla spet z lučko okoli vrta, in našla...ufff...tiste velike, dolge polže s črnimi pikami, ki so kot male "kače". Upam, da sem jih vsaj večino našla. Kaj so to za eni polži? A ti so tudi lazarji?
Paprike imam večinoma v loncih, kar nekaj sem jih pa posadila na vrt, in na vrtu so očitno "oni" imeli pojedino. Ja, Ferramol bom tudi mogla iti kupit. Kje se ga dobi najceneje? Malo sem gledala na spletu, ali je za 1 kg cena 13,77 eur primerna?
Paprike imam večinoma v loncih, kar nekaj sem jih pa posadila na vrt, in na vrtu so očitno "oni" imeli pojedino. Ja, Ferramol bom tudi mogla iti kupit. Kje se ga dobi najceneje? Malo sem gledala na spletu, ali je za 1 kg cena 13,77 eur primerna?