Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprike 2015

venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Jaz moje ze umetno oplajam. Je ze kar nekaj plodov. Se malo pa grejo ven. Pocakamo se ledene moze in v lonce.
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

Kolk placa rabi Ljubov Dlan med posameznimi sadikami?
simicitane

Odgovor Napisal/-a simicitane »

Ajoj, v eni noci mi je nekaj požrlo, na kar nekaj sadikah, vse liste. Paprike so čisto oguljene, samo še strebla imajo... Predvidevam, da niso polži, ker nikjer ni videti nobene sluzi. Kaj hudiča bi to lahko bilo? Bolhači? Kako naj ukrepam? Se mi kar meša....
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

simicitane je napisal/a:
Ajoj, v eni noci mi je nekaj požrlo, na kar nekaj sadikah, vse liste. Paprike so čisto oguljene, samo še strebla imajo... Predvidevam, da niso polži, ker nikjer ni videti nobene sluzi. Kaj hudiča bi to lahko bilo? Bolhači? Kako naj ukrepam? Se mi kar meša....

Gosenice? Bolhači ziher ne, polži pa bi se na hitrico lotili še stebel. Malo poglej bolj od blizu, da boš bolj sigurna kaj iščeš.

Ukrepaš pa tako, da vse okol obrneš in jo/ga poiščeš.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Tudi jaz sem našla nekaj tako do stebla pojedenih paprik. Iskala sem vraga, ki mi to počne. Ko sem dvignila kartonasto škatlo, v katere imam zložene lončke s sadikami, so bili spodaj prilepljeni polži (rdeči, še več pa sivih oz progastih). Hitro smo se zmenili, da tako ne gre naprej. (ne bom opisovala postopka, da ne ranim kake nežne dušice)._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

simicitane je napisal/a:

Zvečer, če imaš možnost, vzemi dobro naglavno lučko in pojdi v inšekcijo. Sem prepričan, da so polži. Ta veliki pridejo bolj pozno. Progasti pri meni šele okoli 23h.
simicitane

OK, hvala vama za odgovor. Sem spet nazaj iz vrta, nikjer nisem našla nobene gosenice :(, ja, polžev je veliko, zdajle ko je deževalo, se jih je spet po vrtu nabralo, okoli paprik sem potresla cimet..jah...bom pa sigurno šla še z lučko okoli 22., pa še ob 23....ta nesnaga... non stop sem v inšpekciji, po mojem se spati ne bom mogla:(. Nimam ravno velikega vrta pa še to bi mi radi vse pojedli in uničili.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Cimet jih ne bo odvrnil. Jaz uporabljam feramol, je učinkovit in ni škodljiv za druge živali in ljudi. Imaš papriko žev zemlji ali pe v lončkih? Pri meni so se zavlekli tudi pod lončke.._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

zagotovo so polži. Tako opustošenje na palčkah so pustili meni lansko sezono preko noči, ko sem dala sadike na gredo._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
simicitane

Očitno so res polži...včeraj ponoci okoli 23. sem šla spet z lučko okoli vrta, in našla...ufff...tiste velike, dolge polže s črnimi pikami, ki so kot male "kače". Twisted Evil Upam, da sem jih vsaj večino našla. Kaj so to za eni polži? A ti so tudi lazarji?
Paprike imam večinoma v loncih, kar nekaj sem jih pa posadila na vrt, in na vrtu so očitno "oni" imeli pojedino. Ja, Ferramol bom tudi mogla iti kupit. Kje se ga dobi najceneje? Malo sem gledala na spletu, ali je za 1 kg cena 13,77 eur primerna?
Odgovori