Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čebulna muha, česnova muha, porova muha
Hvala za ekspres odgovora Odločila sem se, da bom streljala iz vseh topov - danes bom gredo dodobra zalila z blažjim pripravkom. Potem pa bom škropila z močnejšim, pojutrišnjem pa s onim pripravkom iz vode, šnopsa in soli. Ni vrag, da jih ne bo pobralo. Upam samo, da bo čebula preživela vse te kotajle.
Voda, če srebrnjak preživi in kaj konkretnega naredi, dobiš nekaj glavic za tolažbo in veselje.
Muha, tudi zate bo kakšna, ker tako lepo skrbiš za nas. Imam občutek, da sives čas za računalnikom in čakaš, kdaj bi lahko komu pomagala. Hvala!
Rukola, jaz povsod prosjačim (pri Gartlčanih, sorodnikih, pa tudi pri nenznacih, ki imajo na vrtu veliko rabarbare). Tudi moja, domača rabarbara je namreč še zelo majhna in takega pogona nikakor ne bi prenesla. _________________naredimo svet lepši
Voda, če srebrnjak preživi in kaj konkretnega naredi, dobiš nekaj glavic za tolažbo in veselje.
Muha, tudi zate bo kakšna, ker tako lepo skrbiš za nas. Imam občutek, da sives čas za računalnikom in čakaš, kdaj bi lahko komu pomagala. Hvala!
Rukola, jaz povsod prosjačim (pri Gartlčanih, sorodnikih, pa tudi pri nenznacih, ki imajo na vrtu veliko rabarbare). Tudi moja, domača rabarbara je namreč še zelo majhna in takega pogona nikakor ne bi prenesla. _________________naredimo svet lepši
brbr hvala za "srebrno" tolažbo. tukaj eni špricajo s cuperblauom in lani, čebula in česen niso imeli frtajčkastih listov. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Mamina rabarbara je dobro uraščena, ena z debelimi stebli in ogromnimi listi, druga z drobnejšimi in manjšimi. Tako za čaj za špricanje nimam problema, za vsak slučaj pa sem nekaj listov lani tudi posušila. So še v rezervi. Špricam pa s pršilko na dva, tri dni s čajem iz listov. Zaenkrat se vse zelo dobro drži, pulila pa nisem nič, da bi pregledovala._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Cinija, najlepša hvala za ponudbo, vendar ne vem, kako bi se lahko zmenili za menjavo. Ne bi rada nikogar obremenjevala s poštarskimi uslugami.
Bom iskala rabarbaro v bližnji okolici. Ene dva lista pa bom odtrgala tudi moji.
Za prvič sem pripravila 12l mešanice in pošteno zalila vso čebulna gredico. To naj bi ponovila še jutri in pojutrišnjem...
Lpmami, srčno upam, da tvoj način deluje._________________naredimo svet lepši
Bom iskala rabarbaro v bližnji okolici. Ene dva lista pa bom odtrgala tudi moji.
Za prvič sem pripravila 12l mešanice in pošteno zalila vso čebulna gredico. To naj bi ponovila še jutri in pojutrišnjem...
Lpmami, srčno upam, da tvoj način deluje._________________naredimo svet lepši
muha je napisal/a: | ||
|
Sicer pa jaz naredim zelo približno - močan čaj (ker imam pač veliko listov na voljo) in nič ne redčim._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Pregledovala sem tole temo o čebulni muhi in vidim objavljen - prilepljen zgornji recept. Sem mislila, Brbr, da sem ti ga prilepila v ZS.
Videla sem tudi slikice svojega pora, objavljene lani 15. oktobra (ne znam prilepiti povezave). Takrat sem ga "tuširala" z rabarbarinim čajem. Spomladi je bil povsem zdrav; seveda ne vem, če je pomagal čaj ali je enostavno prerastel. Zrastel pa ni kaj dosti. A sem ga kar porabila - raje droben por brez obiskovalcev kot debel por z ličinkami, kot je že zapisala ena članica Gartlca._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Videla sem tudi slikice svojega pora, objavljene lani 15. oktobra (ne znam prilepiti povezave). Takrat sem ga "tuširala" z rabarbarinim čajem. Spomladi je bil povsem zdrav; seveda ne vem, če je pomagal čaj ali je enostavno prerastel. Zrastel pa ni kaj dosti. A sem ga kar porabila - raje droben por brez obiskovalcev kot debel por z ličinkami, kot je že zapisala ena članica Gartlca._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova