Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bale slame in vrtnarjenje na njih

copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Saj ni treba, metuljc, ti paaaaše Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
copatka

Namakam, gnojim, namakam, gnojim ... bale so pa še vedno hladnejše od okolja Crying or Very sad . Zdaj bi se morale začeti že ohlajati po kuhanju, pa zgleda, da so fazo kuhanja kar preskočile Rolling Eyes .

Ne vem, mogoče je premalo toplo, saj so noči pri nas še kar hladne. Bom dodala malo melase in namočenih kopriv, raztopljenega gnoja ... menda jih bom uspela segreti!!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

oj, copatka, se že kaj segrevajo? Very Happy Si me navdušila, da še enkrat sprobam zadevo in mi je celo uspelo dobiti slamo Smile in jih že pridno namakam kak teden. Se že tudi grejejo, sem jih pa ovila v črno tkanino, da jim je topleje. V bale sem tudi že napikala volno, me res zanima kako bo šlo... Very Happy
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Kako pa si volno napikala oziroma spravila v bale? Moje bale so bile vedno zelo trdo zbite. Vabljiva ideja Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
copatka

Aye-Aye, super!! Ne bom več edina z balami v širnem vesolju Wink

Moje se še nič ne grejejo Rolling Eyes . Danes sem v bistvu začela znova, kupila sem boljše gnojilo, ki ima veliko mikroorganizmov. Namakala sem jih vmes ves čas, v nedeljo sva pa z zufom predebatirala, kaj bi bilo najboljše in grem zdaj Jovo na novo Very Happy . Če se misli res shladiti, jih bom ovila v črno tkanino, samo je nimam zadosti za vseh 20 bal ...

S čim jih pa ti gnojiš, da so se ti tako hitro začele segrevati?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

copatka je napisal/a:

Moje se še nič ne grejejo Rolling Eyes .

Hja, domnevam, da ne hodiš lulat nanje Wink Laughing . Malo za hec, malo zares.
Aye-Aye

lpmami, volno sem nacefrala in s tanjšo bambusovo palico potisnila med slamo, nekje bolj, nekje manj globoko, kakor je šlo.

copatka, glej muhin namig. Wink imamo kompostno stranišče, posebej urin, tako da sem najprej pognojila z njim, nato z organkom, zdaj pa sem že na koprivovki nerazredčeni. Pomaga tudi črna tkanina. Pred leti sem jih ovila kar v vreče od zemlje, ki so ostale od sajenja in so bile znotraj črne. lahko si pomagaš tudi z črnimi vrečami za smeti.
copatka

Brez heca - moj dragi hodi že ves čas lulat nanje (jaz res ne, priznam Wink ) .

Tudi z organkotom sem že gnojila, s Plantello za vrt ... zdaj pa z raztopljeno Biogreno. Upam, da bo vsaj ta naredila svojo domačo nalogo Rolling Eyes . Močim tako, kot je napisala ivčk - 15 sekund 'poln šus' iz cevi na balo, . Nimam pa pokritih, voda pri nas je še zelo mrzla (imamo svoje zajetje), tudi sicer ni nobene prave vročine. Najbrž je vse to razlog ...

Še kakšen dan počakam, če se še vedno ne bodo segrevale, jih bom probala pa še pokrit.

Tudi slama ni več to, kar je bila včasih Wink . Mogoče je pa plastična puli lase

Aye-aye, koliko bal pa imaš ti in kaj nameravaš saditi noter?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Aye-Aye

Laughing , glede na to koliko bal slame imaš, je to bolj mačji žegen. Se mi zdi da močna koprivovka, vsaj pri meni še najbolj zaleže.

Imam 6 bal slame po dve skupaj, so pa malo manjše od običajnih, tam za tretjino, zato lažje za prenašat, pa še ekološke sem dobila. Smile Sadila bom vanje paprike, jajčevce, melone, kumare, morda še kaj a bo hitro premalo.
copatka

Bom pa še s koprivovko pomagala! Samo narediti jo še moram - zdaj so koprive končno zadosti velike Wink . Pa spet bo trajalo enih 10 dni, če se prav spomnim od lani Rolling Eyes._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori