Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hypericum perforatum - šentjanževka

Odgovori
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

lpmami je napisal/a:
Tale je videti bujna. To bo cvetja in bi bilo barve, če bi rastla pri meni !

Jaz pravim kar vesoljska ladja (malček čudna asociacija, a ta mi je še dodatno razmršila že zmršeno čupo Confused ) Saj mimo te pa tak nikoli ni(ne bo), da bi "kradla" Laughing .
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Letos tudi jaz prvič opazujem šentjanževko na mojem vrtu. Res se kar razraste. Upam da bo tudi toliko cvetov.
Imam pa neko pravilo, da doma ne nabiram teh zeli, dokler se ne bodo bolj udomačile. Sedaj sem že opazil šentjanževko in tavžentrožo.

LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pri "udomačenih" šentjanževkah močno svetujem obiranje cvetov, vsak dan sproti. Rastlina vseeno bujno raste in kar naprej tvori nove cvetove. Pridelek cvetov na rastlino je enormno večji, kot če vejice kar porežemo.

lpmami, kar korajžno jih ščipaj - Sanjarka Ana še opazilo se ne bo Wink . No, kak dan bodo res brez cvetja, potem bo vse nadomeščeno.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

muha je napisal/a:
Pri "udomačenih" šentjanževkah močno svetujem obiranje cvetov, vsak dan sproti. Rastlina vseeno bujno raste in kar naprej tvori nove cvetove. Pridelek cvetov na rastlino je enormno večji, kot če vejice kar porežemo.

lpmami, kar korajžno jih ščipaj - Sanjarka Ana še opazilo se ne bo Wink . No, kak dan bodo res brez cvetja, potem bo vse nadomeščeno.

Evil or Very Mad muha kako to ti meni ljudi zapeljuješ Wink
Lani sem jo res skoraj vsak dan sproti obtrgovala. Čisto polna je bila vseskozi.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

wow Muha, super, hvala! Če rabiš kaj cvetov, lahko menjava za to dobro idejo ,)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kravzlj, hvala, ne bo treba. Pri meni je skoraj invazivka.
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Kaj je letos s šentjanževko? Na prav vseh rastiščih, kjer sem jo do sedaj nabirala, ni ne duha ne sluha o njej. Kakšno stebelce sem in tja, pa še to tako revšeSmile Prepozna verjetno nisem a ne.
Mogoče ve kje bi se jo dalo nabrati na gorenjskem, okolici Lj, ali na Kozjanskem? Pri nas doma je nepogrešljiva.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Sonceluna, pri nas smo opustili vrt pri hiši, ki se prodaja. Ga je skupaj s kamilicami, lučnikom in še nekaj drugimi čisto zavzela. Pridi si jo nabrat, saj sem eno rundo volne že pobarvala in jo zlahka pogrešam.[/b]_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Lpmami z najvecjim veseljem pridem. Samo povej kam in kdaj:) Hvala!
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Sonceluna je napisal/a:
Lpmami z najvecjim veseljem pridem. Samo povej kam in kdaj:) Hvala!
Se zmeniva na ZS._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori