Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Silybum marianum - pegasti badelj

Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Ne ni posebnosti, zelo trpežno in rado raste ter kar hitro.
Mogoče samo namočiš seme prej za 24 ur. Potem posadiš v lončke po 2 semena.
lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
papa

Odgovor Napisal/-a papa »

Letos sem ga skopal že eno samokolnico in je romal na kompost... ko ga enkrat imaš se ga
težko znebiš. Sva pa z ženo tri dni na vikendu krvavi pot potila, da sva iz posušenih cvetov
nabrskala za eno pest semen, ki sva jih potem zdrobila ročno v možnarju in si ga po malem dodajamo
hrani najbolše zraven ostalih semen v jogurt.
Ne rabiš nobenega kaljenja samo nekaj semen položiš v zemljo na robu vrta in že raste.

_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Dobro, se pravi kot kaže je problem bolj to, kako se ga znebiti, če ga imaš, kot pa kako ga vzgojiti, če ga nimaš. To me zelo veseli.

Edino polži bi znali biti problem... Ah, ampak letos imamo sluxx.. Smile
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Raste hitreje kot napadajo polži,preverjeno ob množici polžev Smile
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Pa to je čista zmaga Smile Verjetno tudi plevele sam nazaj drži, ko lepo razširi liste?

(Sosedi mi bodo verjetno povedali, da je ravno on plevel, in mrko gledali... Imel bi ga pa za čebele, za semena in kot testno rundo za en dan morda kakšno večjo površino)
Nazadnje urejal/a crtj 13 Mar 2015 13:01; skupaj popravljeno 1 krat
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Skoraj bi bilo lepše, če bi e imenoval pegasti bOdelj, tako bode. Wink
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Metuljc, imaš prav. Moj nečak, sicer vet. inšpektor, v prostem času pa vrtnar in raziskovalec, ga dosledno imenuje bodelj. Prepričan je celo, da gre pri poimenovanju za napako, saj ni nobene logične razlage, zakaj badelj._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Zacvetel.

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pa to ni letošnji, zdi se mi nemogoče. Imam ga vsako leto pa nikoli mi še ni cvetel v maju. Lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
mehatronik

Odgovor Napisal/-a mehatronik »

Jaz ga imam sicer letos prvič, ampak vseeno mislim da je na tisti sliki letošnji, moj je pa še malo zadaj Smile Za polže se mi pa zdi da niti blizu ne upajo, kr pošteno pikajo bodice na listih.
Odgovori