Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
KOKOŠI
Jaz sem šel v trapezno obliko, pri strehi pa sem malo odstopil od prvotne idejo o dvokapnici iz tegole, ker sem dobil stare plošče zastonj. Za prenašanje na večjo razdaljo so zaželjeni trije človeški osebki, za premik kak meter pa sta dva ali tudi en dovolj. Zaenkrat koles ne bom delal, ker nimam nič uporabnega pri roki.
Trenutno sobivajo tri še ne povsem dorasle kure, pritlikavi zajec in morski prašiček. To je tudi nekako planiran maksimum poletne poselitve, ker nekaj udobja in zasebnosti za stanovalce pa mora biti. Bomo še videli, kako bo to sožitje. Zaenkrat kaže dobro. Kure znajo biti sicer zlobne, ampak bolj kot notranjih sporov se bojim zunanjih vdorov (kuna, lisica, potepuški psi). Ob strani sem dodal late z žeblji obrnjenimi v zemljo, da bi vlomilcu odpravil misel na podkopanje. Upam...
Trenutno je postavljen na precej nagnjenem terenu.
Slike
Trenutno sobivajo tri še ne povsem dorasle kure, pritlikavi zajec in morski prašiček. To je tudi nekako planiran maksimum poletne poselitve, ker nekaj udobja in zasebnosti za stanovalce pa mora biti. Bomo še videli, kako bo to sožitje. Zaenkrat kaže dobro. Kure znajo biti sicer zlobne, ampak bolj kot notranjih sporov se bojim zunanjih vdorov (kuna, lisica, potepuški psi). Ob strani sem dodal late z žeblji obrnjenimi v zemljo, da bi vlomilcu odpravil misel na podkopanje. Upam...
Trenutno je postavljen na precej nagnjenem terenu.
Slike
Bomo s časom videli, če je rešitev z žeblji v deščici še učinkovita. Je pa poceni, ker je kg žebljev 2 €, porabil bo pa 2 kg (zaenkrat sem prišel do polovice). Nisem ravno sentimentalen, ampak ni prijetno, ko prideš v hlev (pri starših) in najdeš vse kokoši z zlomljenimi vratovi. Še danes mi ni jasno, kaj je tam prišlo notri. Na višini nekaj metrov od tal je bilo odprto okno, reže pri vratih so bile dober cm. Nobene krvi nikjer, nobene požrte nikjer. Pes je bil pri hiši, ampak pes ni motil lisice, da je prišla na dvorišče sredi belega dneva. Ta ko ima mladiče, gre preko vsake ovire. Lisica k sreči običajno naenkrat ubije samo toliko, kolikor odnese.
Lahko tudi, da je v tistem primeru bil človek.
Lahko tudi, da je v tistem primeru bil človek.