Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Češnja - Prunus avium

Odgovori
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Pri takih poškodbah na češnji najdem tega škodljivca.Tale je direktno s češnje, 5 min nazaj je bil še živ. Wink
Na češnji je lahko pedic, češnjev molj, poškodba od stenic, hržic, ni da ni.
California

Odgovor Napisal/-a California »

Lansko leto mi je voluhar uničil med ostalim dve češnji posajeni leto prej. Znaki popolnoma enaki, najprej je bilo videti vse ok, nato ovelost lističev in cvetov. Ko sta se posušili sem jih izpulil in takoj videl vzrok v obgriženih koreninah. Letos sem seveda sadil v mrežo._________________Lep pozdrav
Vlado
Lad20

Odgovor Napisal/-a Lad20 »

Kaj povzroča takšne izsušene, zakrknjene plodove na češnji(pojavljajo se mi tudi na mladi višnji, in ni jih tako malo)? :

In zakaj so takšni listi:

Hvala za odgovor.
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Verjetno niso oprašene, pri češnji se plod razvije do določene faze in potem predčasno dozori oziroma se posuši. Pri meni je letos kar precej tega.

Lp; Andrej
babaco

Češnja Carmen, malce razočaran, naj bi bile bolj debele. No ja, so pa zelo okusne.
Če bo kakšna debelejša poročam.
babaco

Zadnja meritev 27.6mm, pe še zalil sem jo. Wink Cool, do 32mm pa še manjka.
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Babaco, včeraj meritev na novi lokaciji 32,4mm. Ni Carmen , ampak NO NAME. Je pa kljub starosti drevesa količina pod pričakovanji.Važno da je po velikosti presegla velikost 2E
Laughing
lp. Vinkoz.
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

Včeraj sem za hec pomeril Van: 30,5 mm, pa bi se našel še kakšen debelejši. Letos je veliko zelo debelih, ker jih je malo._________________lp
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Pozdravljeni,

kmalu se bom zapodil v kakšno drevesnico, ker bi si rad posadil še eno češnjo. Ima kdo kakšno idejo katere sorte so dobre in seveda pri nas dobavljive ?

lep pozdrav
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

papasmrk je napisal/a:
Pozdravljeni,

kmalu se bom zapodil v kakšno drevesnico, ker bi si rad posadil še eno češnjo. Ima kdo kakšno idejo katere sorte so dobre in seveda pri nas dobavljive ?

lep pozdrav

Priporočam sorte do 4 (5) tedna, ker so redko črvive.
Napiši kaj že imaš, da ti svetujemo še kaj drugega._________________lp
Odgovori