Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Nashi
Naš tavečji je letos cvetel na vso moč in ker je dokaj blizu čebel, so ga te hitro vzele za svojega. Do te mere, da če sem hotel kaj postoriti okoli njega, recimo pobirati cvetnega hrošča, so se stražarke hitro začele zaletavati vame.
Potem sta bili dve noči po -1 C in se je kot kaže poznalo, ker je plodov neprimerno manj v primerjavi s tistim vtisom, ko je bilo celo drevo prekrito s cvetjem in polno čebel. Vendar bo še vedno lepa bera.
Potem sta bili dve noči po -1 C in se je kot kaže poznalo, ker je plodov neprimerno manj v primerjavi s tistim vtisom, ko je bilo celo drevo prekrito s cvetjem in polno čebel. Vendar bo še vedno lepa bera.
Sta poskusila z nastavljanjem vab za muhe ose? Jaz sem jih obesila med robidnice in čez dan ne opažam več množičnega mrgolenja po sadežih, lovilci so pa polni, prepolni. Najbolje se obnesejo tiste kupljene, ki imajo širok vhod na dnu, vodo pa v jarku. V prastarih časih so delali steklene, sedanje so plastične.
Takih pasti za mrčes imam sedaj že 9 komadov plus ene dvajset steklenic v katere nastavljam kompot iz sadja, ki je trenutno najboljša vaba, boljša kot pivo ali razredčen kis zmešan s sokom. Os sršenov in muh se ulovi vsak dan toliko,da jih moram menjati vsak dan. Mrčes napada že še nezrelo sadje, Tako, da me včasih prav jezi in bi najraje vse kar potresel in zaključil sadno letino.