Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaj je to za en škodljivec?

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Babaco, tudi meni sliči na gosenico sovke.

Tule je (med drugimi škodljivci) opisana in poslikana in navedeni ukrepi, kako se je ubraniti.

lpmami: kako velika je bila?

Ko najdete kaj neznanega, pokukajte najprej semle. Članek so pripravili ljudje, ki se na to spoznajo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Muha, morda daš link v prvi post.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Muha, sem pogledala tja in prepoznala ogrc poljskega majskega hrošča. Ukrepala sem v skladu z zaščito mojih bodočih vrtnin._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

metuljc je napisal/a:
Muha, morda daš link v prvi post.

Dodano.
Ruby

Odgovor Napisal/-a Ruby »

Vsem lepa hvala. Šele sedaj sem utegnila pogledat druge fotografije, pa niso nič boljše. Super linki, muha. Sem vse naštudirala (samo mi po tem sedaj ni dobro v želodcu. Joj, kako ne maram žuželk in podobnih kreatur...) in tudi jaz mislim, da je tisto sovka. Jih je bilo pa res veliko. In, ker sedaj vem, da je škodljivec, mi je malo žal, da smo jih samo čim dlje katapultirali...

Sicer pa itak ne vem, kako bi jih sicer uničila, pa da zraven ne omedlim od gnusa... Tudi polžev ne morem. A ima morda kdo kakšno dobro idejo, kako fizično uničit take škodljivce na način, da ti potem ni še dva dni hudo slabo?
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

A se moram kaj bat tele zverinice? Beri - dela kakšno škodo?
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

aladin je napisal/a:
A se moram kaj bat tele zverinice? Beri - dela kakšno škodo?

Da - boj se je.
Da - povzroča škodo.
Da - spraševal se boš kako se je znebiti. (ne vem Sad )

Govora je o struni.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Hvala... se najde kar nekaj tega, zdaj grejo za hrano kokošim.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Zdaj ko je zemlja topla, so tudi pri meni prišle bolj proti površini. Ko sem kopala po zemlji pred dobrim mesecem, ni bilo skoraj nobene, zdaj pa sem jih nekaj že zmečkala. Ravno danes pri sajenju paradižnika. Upam, da mi nobenega ne uničijo, saj so sadike že krepke._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Menda so kot vaba primerni koščki jabolka iz katerega jih je potrebno pač pobrati. Nisem pa še preizkušal te metode.
Odgovori