Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Polži
Pri nas je nov šport, kdo pobere več polžev. Vsenaokoli sami polži, sosedje se samo še o tem pogovarjajo. Včasih jih je zadržala ovčja volna pa žaganje, pepel, listje, zdaj so pa vsepovsod in vse zapreke prelezejo. Solate ni več, zdaj so na vrsti zelnice pa mlado zelenje, bučke ... spravili so se tudi na krompir, kar v grozdih visijo dol, šparglje pa pojejo še preden pokukajo iz zemlje. Vsak dan jih zvečer po eno uro pobiram. Včasih na hitro še zjutraj, če ravno visijo s kake bučke.
Takole je zgledal dvodnevni ulov, bo kdo štel:
Tule pa še včerajšnji obiskovalec, sem ga pustila, morda pa res razredči rdeče vrste.
Takole je zgledal dvodnevni ulov, bo kdo štel:
Tule pa še včerajšnji obiskovalec, sem ga pustila, morda pa res razredči rdeče vrste.
Pri meni isto. Nabiram jih ponavadi za dežjem, pa če kdaj kakšnega sproti zagledam. isto v kanto, potem jih zasujem z žagovino. po dveh dneh jih ni nikjer, pa tud vonja ni.
okoli rastlin pa dajem vse živo. žagovino, brez zastirke, ovčjo volno, bezgove liste (to bom jutri videl rezultat). sfrezajo pa vse. še tobak so mi pojedli
okoli rastlin pa dajem vse živo. žagovino, brez zastirke, ovčjo volno, bezgove liste (to bom jutri videl rezultat). sfrezajo pa vse. še tobak so mi pojedli
Ja, mogoče tile malčki še ne naredijo prevelike škode, toda, zrastejo pa v konkretne skoraj pedenj dolge velikane, katerim pa je ena taka solata kar mala malica.
Me pa zanima ali ti mali polžki (še nedorasli) tudi že ležejo jajčka ali je to rezervirano samo za odrasle polže?
Sem pa tudi lansko leto opažala, da so spomladi začeli mali polžki, ki so čez leto rasli in jeseni dosegli svojo končno velikost. No, vsaj bolj so bili vidni in s tem nekoliko lažji za pobiranje, če drugega ne.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Me pa zanima ali ti mali polžki (še nedorasli) tudi že ležejo jajčka ali je to rezervirano samo za odrasle polže?
Sem pa tudi lansko leto opažala, da so spomladi začeli mali polžki, ki so čez leto rasli in jeseni dosegli svojo končno velikost. No, vsaj bolj so bili vidni in s tem nekoliko lažji za pobiranje, če drugega ne.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Kravzlj: domnevam, da imaš male sive polžke? Proti tem se je res brez veze boriti.
MARIJAV: kolikor sem doslej uspela najti informacij, odlagajo odrasli polži jajčeca v času od konca julija dalje.
rukola: tukajle si jih lahko ogledaš in mimogrede prebereš še kak (bolj ali manj neučinkovit ) nasvet
MARIJAV: kolikor sem doslej uspela najti informacij, odlagajo odrasli polži jajčeca v času od konca julija dalje.
rukola: tukajle si jih lahko ogledaš in mimogrede prebereš še kak (bolj ali manj neučinkovit ) nasvet