Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Iris - perunika

Odgovori
Mirosa

Odgovor Napisal/-a Mirosa »

Obojne perunike rastejo na istem mestu že vrsto let. Rumene cvetijo vsako leto, plave pa niso tako zanesljive. Lani ni cvetela niti ena. Sem že razmišljala, da jih bom morala presaditi, pa so letos spet lepo zacvetele.

plave, poslikane še z drugega zornega kota
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Še letošnje cvetje

kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Aaa, nisem vedela, da ne cvetijo vsako leto.
Meni je listov kar nekaj ven prišlo, s cvetovi je pa bolj slabo. Tako, da sem kar malo razočarana. Ampak ne bom obupala.
Plus čez zimo so mi (predvidevam živali) izkopavale korenike oz. kar že irisi imajo. Confused
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Pred desetletji, po vselitvi v hišo, sem pri rožah začel z mamino tradicijo, veliko vrtnic in čebulnic. Vendar mama nikoli ni gojila perunik (mogoče zaradi kratkotrajnega cvetenja Cool ) in tudi sam nikoli ne.

Popoln analfabet
.

Predlani sem jih nabavljal pri Strgarjih in so mi toplo priporočili sibirske, bradatim so našteli neke felerje, da se kao ne razraščajo lepo? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes .
Sedaj ugotavljam, da pri sibirskih ni nizkih sort, 20 - 30 cm; in ni rumenih?

Te prve so bile posajene v skupno gredo (meja proti sosedom) s hibiskusi, Newbiscusi.

Sedaj ugotavljam, da so te visoke preveč šavjaste in da hibiskus, ki šele prihaja iz zemlje, skoraj ne pride do sonca Evil or Very Mad

Tole je skoraj dva tedna stara slika, irisi so že odcveteli .....

Spredaj na sliki so bradate, za vzorec; rad bi imel barvno kombinacijo rumena/modra, do vijola.

Torej višina 20 do 30 cm, rumenomodra kombinacija, in skromna Rolling Eyes želja da bi čimdalj cvetele.

Kakšen predlog?

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Mogoče kaj takega?
mfranc

Huh, lepe so tele pritlikavke, ampak kar premajhne; skoraj prekrovne Wink .

Sem pa uč vrgel na naše vrtnarije, Trajnice Golob-Klančič imajo malo morje Shocked irisov višine med 20 in 40 cm, no ja, nekje 35 sort jih je.

Res pohvalno, velika večina prodaja samo tiste od 60 - 100 cm.

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Sibirske so videti res visoke. Sama imam samo bradate. Največ imam običajnih, vijoličnih, ki so na večini vrtov. Žal jih letos nisem poslikala, med starimi slikami pa tudi ne vem, če jih imam. Zelenje ni visoko, tako da ne moti sosednjih rastlin. Če želiš, ti jih lahko jeseni nekaj dam.
mfranc

Plamenka, dobiš ZS Wink_________________mfranc
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Mfranc-tudi pri meni lahko dobiš kakšno,če želiš.
Prilepim kakšno sliko in lahlo pogledaš,če ti je katera všeč.
mfranc

Robert, dobiš ZS Wink ._________________mfranc
Odgovori