Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Kako napredujejo vaše asimine? Pri meni je cvetelo pb. 20 drevesc, nastavkov je kar nekaj, upam, da bo spet kakšna za probat.

lp, Andrej
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Še kak teden pa bo ziher! Andrej, boš morda vedel kdaj si narezal cepe?

_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Lad20

Odgovor Napisal/-a Lad20 »

Sunflower, sajena jeseni 2013...

Imela več kot 10cvetov, zaenkrat je ostalo samo tole:

Pričakujem da bo tudi to odpadlo, saj je asimina še zelo mala....mislim da ni zrasla več kot 5cm odkar je bila posajena....Ko je asimina cvetela sem v cvetovih opazil mlade muhe, ter veliko mravelj... Je možno, da tudi mravlje oprašujejo asimino ?
AndrejK

Optimist je napisal/a:

Še kak teden pa bo ziher! Andrej, boš morda vedel kdaj si narezal cepe?

Če se prav spomnim, sem cepiče porezal konec marca, ravno predno so začele odganjati.

Držim pesti, da bo uspelo Smile

LP, Andrej
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Moja asimina je bolj slabo oplojena, vendar je kljub temu kar pet sort na eni rastlini.
sebaploj

Odgovor Napisal/-a sebaploj »

Pozdravljeni

Danes sem na Asimini opazil pojedene liste in me zanima kako vi rešujete takšen problem. Ali s čim škropite. Ali jo lahko škropim hkrati z ostalim sadnim drevjem.
Me pa skrbi ker je bila posajena jeseni in zelo lepo zene (cca. 10 cm dolgi novi poganjki) in se bojim da bo to vplivalo na njeno rast.

Hvala in lep pozdrav.
AndrejK

Problem so polži, pokosi travo in jih odstranjuj ali pa uporabi sredstvo proti polžem.

LP, Andrej

sebaploj je napisal/a:
Pozdravljeni

Danes sem na Asimini opazil pojedene liste in me zanima kako vi rešujete takšen problem. Ali s čim škropite. Ali jo lahko škropim hkrati z ostalim sadnim drevjem.
Me pa skrbi ker je bila posajena jeseni in zelo lepo zene (cca. 10 cm dolgi novi poganjki) in se bojim da bo to vplivalo na njeno rast.

Hvala in lep pozdrav.
koli99

Odgovor Napisal/-a koli99 »

Tudi sam sem se zagrel za asimino.

Par vprašanj:

1.) Kdaj saditi? (počakam sep/okt?)
2.) Kje dobiti? (2-3 letno?)
3.) Katero sorto? (lokacija saditve na Krasu)

Hvala!
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Koli.
Kljub temu, če se ti tako mudi glede nakupa asimin, je bolje, da ostanejo do jeseni v loncu.
V kolikor vodi pot slučajno proti Ravenni, je Enrico Montanari pravi naslov.
Pred dobrim mesecem sem videl pri znancu v moji bližini asimine(5) kos v tegelcih, dvo,tri in petletno.Ravno kupljene. Glede cen ne bom razpravljal tu, lahko le na ZS, da ne spravim koga v slabo voljo, posebno zaradi petletne v cvetenju.
lp. Vinkoz.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Pennsylvania Golden - zgodnja sorta je dobila mesto na tisočaku med borovnicami!

_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Nazadnje urejal/a Optimist 07 Jun 2015 16:00; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori