Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

pajo je napisal/a:
Matr vola moja napaka. Premalo zračil pa so mi mušice naredile ogromno škode. V pon pa v kmetijsko zadrugo po neki, da vso zadevo pomori. Moja napaka je bila, da sem imel premalo prezračeno in se je golazen lepo zaredila. Za zjokat!

O katerih mušicah pa je govora in kakšno škodo so naredile? zmeden

LP
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Klinc jih sploh ne vidim. Če pa že kako slučajno je pa črna. Habaneroti so ji priljubljena hrana pa kaka Moruga prav tako._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Spiridon

pajo je napisal/a:
Klinc jih sploh ne vidim. Če pa že kako slučajno je pa črna. Habaneroti so ji priljubljena hrana pa kaka Moruga prav tako.

Hmmm... D zdaj nisem slišal, da bi mušice žrle rastline, ker se praviloma hranijo z nektarjem... Da ni posredi slučajno kakšna ličinka
ali pa v zemlji zaostal polž? Za gosenice je prezgodaj, saj še ni bilo metuljev... Confused

LP
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Kaj bi lahko bilo narobe, da mi Habanero na vrtu ne raste v višino? V teglcu je priden, na vrtu pa nikamor...?
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Meni tudi v loncu rasejo bolje, kot na vrtu. Mogoče je v loncu topleje, boljša zemlja?
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Zelenc je napisal/a:
Kaj bi lahko bilo narobe, da mi Habanero na vrtu ne raste v višino? V teglcu je priden, na vrtu pa nikamor...?

Če drugega ne, zaenkrat daleč premrzla zemlja, vsaj "trenutno".

LP_________________mfranc
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Tudi pri meni na vrtu ne gredo nikamor. Lahko rečem, da so skoraj takšni kot pred dvema tednoma. Rolling Eyes
V rastlinjaku v loncih je pa druga zgodba. Škoda da jih nisem dal kasneje na vrt.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Ah, zdaj je tako ali tako prepozno. Preostane le upanje na hitrejšo rast v primeru toplega vremena.
Spiridon

Zelenc je napisal/a:

Jeseni boste tudi ugotovili, da je pridelek na čilijih, ki rastejo v posodah večji od onega z vrta. Cool Seveda pa za to ni kriva trenutna temperatura zemlje... Smile

LP
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Spiridon je napisal/a:
Jeseni boste tudi ugotovili, da je pridelek na čilijih, ki rastejo v posodah večji od onega z vrta. Cool Seveda pa za to ni kriva trenutna temperatura zemlje... Smile LP

Lahko malo razložiš tole?

LP_________________mfranc
Odgovori