Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Buče - Cucurbita

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Moje cukete že lepo cvetijo, a kaj, ko so pohiteli samo ženski plodovi, iz katerih brez moških ne bo nič Crying or Very sad .
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Pa uporabi take mini bučke s cvetovi, ki jih nadevaš s čim dobrim recimo. Cool
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

muha je napisal/a:
Moje cukete že lepo cvetijo, a kaj, ko so pohiteli samo ženski plodovi, iz katerih brez moških ne bo nič Crying or Very sad .

Isto pri meni. Od vseh mi je najprej zacvetela Ronde de Nice in so sami ženski cvetovi. V okolici pa ni niti enega moškega cveta, ne na rondinih, ne na cuketah, ne na patišonkah, ne na oljnih bučah.... nič...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

A-A, dobra ideja Idea .Nazadnje urejal/a muha 28 Maj 2015 14:14; skupaj popravljeno 1 krat
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Jaz sem lani vse ženske kar sproti pohrustala, lepo surove - so zelo njami Very Happy_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Oh, govorim neumnosti Rolling Eyes . Seveda ne vseh ženskih, samo tiste, ki kasneje niso bile oplojene in so začenjale gniti Very Happy . Kako bi pa drugače imela toliko hokaidk, a ne? vrti oči Ampak so res dobre te mini bučkice!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Jaz sem včeraj sadil. Bolje pozno kot nikoli .)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
NadaP

Odgovor Napisal/-a NadaP »

Na sadike buč in bučk ter kumar mi je prišla siva plesen. Prej sem jih imela v rastlinjaku v lončkih, potem pa sem jih posadila na vrt. Zametki plesni so bili vidni že v rastlinjaku.

S čim naravnim naj jih poškropim, da bom zaustavila to plesen?

Hvala za pomoč._________________Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja!
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Meni na bučnicah lepo pomaga pripravek iz preslice ali neem.
labia

Odgovor Napisal/-a labia »

hja, kakšna slikca letošnjih bo malo popestrila tekstualni del.
Tele ( Courgette 'Zephyr' F1 Hybrid Cucurbita pepo) so lepe zaradi tiste zelene barve na konici, ki se lepo ujema z rumeno.
Okus je pa enkraten. No ja, jih je kar škoda pojesti.

http://www.thompson-morgan.com/vegetables/vegetable-seeds/pumpkin-squash-and-courgette-seeds/courgette-zephyr/gww4949TM
Odgovori