Lansko leto sem gojila le Cayene. Z njimi se ni nihče kaj dosti ukvarjal, ker se mi ni zdelo, da bi bilo to vzgajat kaj posebnega. Pa so lepo vzklili in rastli, da količin plodov sploh ne omenjam. Nekaj v lončkih, drugo pa v večjih koritih. Brez kakršnegakoli škropljenja ali gnojenja. Opraševanje - narava. Nobenih škodljivcev.
Letos jih imam res čez zdravo mero, ker so vsi vzklili. Sem jih pa zaradi prebiranja raznih forumov, začela bolj paziti, nastavljati soncu. In se mi zdijo prav čedni. Nekatere sem vršičkala, druge ne. Bomo videli. Ravno sedaj jih dajem na stalna mesta, malo talam in malo v zameno. Pravijo, da od viška glava ne boli. Če je čilijev preveč... Njihova ljubka, mala, otroška doba je pa že zdavnaj mimo.
Mi pa v zadnjem času nekateri malo gubajo liste. Zgoraj je nekdo zapisal, da je to od preveč gnojenja. Jaz jih do takrat sploh še nisem. Torej, prej od premalo. Sem se pa letos odločila, da bom za gnojenje uporabila kar vermikompost in to ne samo eno pest na rastlino. Z tem kompostom gnojim tudi druge rastline in me je naravnost navdušil. Videti 35 let staro juko, ki prvič vzcveti je neprecenljivo. Mogoče jo je pa prestrašila le moja grožnja, da jo izkopljem, ker od nje nič ni