Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Breskev, nektarina - Prunus persica
Registriran je samo baker, ki bi sedaj povzročil ožige.
Če pobrskamo nazaj v leto 2009, je bila izbira malce večja.
Z breskev- Delan
Marelica-Delan,Merpan
Češnje in slive Delan, Merpan in Ziram
Jaz za Luknjičavost uporabim Merpan, ki deluje še na jablanov škrlup
Še karenca za jablane , hruške in češnje 3 tedne.
Če pobrskamo nazaj v leto 2009, je bila izbira malce večja.
Z breskev- Delan
Marelica-Delan,Merpan
Češnje in slive Delan, Merpan in Ziram
Jaz za Luknjičavost uporabim Merpan, ki deluje še na jablanov škrlup
Še karenca za jablane , hruške in češnje 3 tedne.
kako se vam obnesejo ploščate breskve? Gledam po netu, jih je kar nekaj sort.
Nisem mogel mimo njih v trgovini in sem jih kupil, dve sorti, zanimive, aromatične,...
ena je bila cepka, sočna, rumeno meso, zelo dobra.
Predvsem se pa gre, da je nekaj drugačnega, nekaj novega, zanimivega:)
Sem si rekel, da moram prostor tudi zanje naredit.
Imam nekaj mladih vinogradniških breskev primerne za podlago. Ima kdo zanimivo sorto?
Nisem mogel mimo njih v trgovini in sem jih kupil, dve sorti, zanimive, aromatične,...
ena je bila cepka, sočna, rumeno meso, zelo dobra.
Predvsem se pa gre, da je nekaj drugačnega, nekaj novega, zanimivega:)
Sem si rekel, da moram prostor tudi zanje naredit.
Imam nekaj mladih vinogradniških breskev primerne za podlago. Ima kdo zanimivo sorto?
crtj je napisal/a: |
Hja. Posušila se je Sicer naj bi bile zelo okusne in tudi trpežne glede kodravosti. |
Kje si jo kupil? Katero sorto?
Gledam po netu, v SLO ponudbi se najdejo sorte Sandwich, razni UFO , Sweet cap (rumeno meso), rdečkasto meso Weinberg, belkasto meso Tabacchiera, ...
Eni pa res pretiravajo s cenami.
Da bi koščice že letos posadil ti ne priporočam.
Najprej jih nekje shrani, da se bodo nekoliko osušile, nato jih pa jeseni daj v zemljo. Vzklile bi naj naslednjo pomlad. Kolikor pa spremljam to temo okrog ploščatih breskev in kaljenja, mislim da še nobenemu ni to uspelo...
tudi meni ne, pa sem jih že kar nekaj poskusil. Vendar ne odneham, enkrat se bo verjetno kaj ozelenilo.
Najprej jih nekje shrani, da se bodo nekoliko osušile, nato jih pa jeseni daj v zemljo. Vzklile bi naj naslednjo pomlad. Kolikor pa spremljam to temo okrog ploščatih breskev in kaljenja, mislim da še nobenemu ni to uspelo...
tudi meni ne, pa sem jih že kar nekaj poskusil. Vendar ne odneham, enkrat se bo verjetno kaj ozelenilo.