Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
robert: tudi sam sem pravkar enako razmišljal o večini svojih(z izjemo treh rastlin, ki so že res precej polne, trk trk po lesu), pa mi je nato kapnilo da sta še 2 meseca čistega poletja pred nami, ter nato še komot september & oktober, v loncu v hiši pa še po možnosti november še je ogromno časa!
Prilagam še sliko, baje!, Orange Habanera, samo jaz vedno bolj dvomim da je to, kar bi naj bilo prvi plod je še imel, sicer podolgovato, habanero obliko, ta pa že sliči na nekaj drugega. Drugače pa ne bi imel nič proti kakšni sorti nage ali križancu z njimi. Bosta barva in okus s časom pokazala. Chinense pa je zagotovo. Seme sem dobil kot darilo od neke Irske firme, ki prodaja semena.
Res smo skoraj vsi preveč nestrpni (najraje bi jih hipnotiziral za hitrejšo rast he, he ). Pozabljamo, da je junij skoraj še čas predvzgoje; še nekaj let nazaj so nam zoreli šele avgusta, septembra.
Vse kar bo dozorelo v juliju, bo zgodnja berba!
Pri nas se gremo danes skromno roštiljado, hja bolje kot nič.
Svetlozelena čilija sta napol zreli Bulgarian Carrot, za probo. Če bosta manj pekoča, bo v redu, če bosta že zažigala, pa tudi .
LP_________________mfrancNazadnje urejal/a mfranc 16 Jun 2015 19:28; skupaj popravljeno 1 krat
Tale ohladitev z dežjem je res kot naročena za naše čilije. Gledam moje... v zadnjih nekaj dneh so se vidno potegnili, prav tako pa so se tudi njihovi plodovi že kar solidno odebelili in obarvali.