Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Lepi čiliji, Majro, to bo kurjave! up

Evo, sem se kar odločil in pri malici snedel polovico pridelka Paper lanterna Wink .

Bo v redu, pravi habanero. Okus je njihov, skovilov mogoče malo manj od najhujših Habanerov, vendar lepo pogreje.

Nekako sem se bal, da bo bolj tankostenski, vendar je kar na nivoju Habanerov.

S tankostenskimi, ala Cayenne se ne morem sprijazniti in jih bo pri meni vse manj. Stvar okusa pač Rolling Eyes .
Tudi Super Chili spada med njih in sem si pustil samo en grm, da imam svežih čilijev za sproti - do glavne sezone s Habaneri.

LP_________________mfranc
Majro

Odgovor Napisal/-a Majro »

Super novica glede okusa Paper Lanternov, mfranc! Sem parkrat prebral da naj nekega posebnega okusa ne bi bilo, spet drugi pa prav nasprotno. Zdaj še bolj nestrpno pričakujem prvo barvanje. Da drugih, bolj poznih sort niti ne omenjam ;)
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Ja 12 sadik končalo v kontenerju! Sedaj sem naredil tisto kar sem lani svetoval bratu pa sem pozabil. Sredstvo za pomivanje posode sem dal v šprico in pošprical. Jutri bom videl koliko je ura._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mfranc

Lahko tebi; jaz 12 sadik ne morem vreči stran, ker jih nimam Wink .

Sredstva za pomivanje posode ne poznam, upam da deluje, brez stranskih učinkov.
To kar uporablja Zelenc, je skoraj enako kalijevemu milu, rekli smo mu šmir žajfa Laughing . Ne vem če se še dobi, delala ga je tovarna Teol (pokojna) v Mostah. En hobuk je stal toliko kot danes ena mala flaška insekticida Cool .

Komur se da brati, tule opisujejo učinek treh naravnih insekticidov, Neem, kalijevo milo in olje ogrščice. Kot sem pričakoval, najbolj učinkovit je bil Neem Azal.

www.digitalna-knjiznica.bf.uni-lj.si/vs_cajhen_petra.pdf

mfranc

Majro je napisal/a:
Super novica glede okusa Paper Lanternov, mfranc! Sem parkrat prebral da naj nekega posebnega okusa ne bi bilo, spet drugi pa prav nasprotno.

Seveda, o okusu se da debatirati, celo o skovilih Wink .

Zanimivo, lažje mi je konzumirati in z večjim užitkom Cool Paper Lantern, ki naj bi imel okrog 200.000 SCU, kot pa Super Chili, ki jih ima 50.000 Rolling Eyes .

pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Franc srce me je pošteno bolelo ko sem to delal. Samo strah je bil večji. Kdor dela ta greši pravijo._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mfranc

Pajo, strah ima velike oči, .......

mfranc je napisal/a:
Lahko tebi; jaz 12 sadik ne morem vreči stran, ker jih nimam Wink .

Eeeeh, sem pozabil na vrtne čilije Embarassed , teh pa je ravno 12.

Majro

In zmagal je: Peruvian white habanero! No, ta malenkost pač. Uvod v pekočo sezono pa vseeno je Very Happy

luna tramte

Odgovor Napisal/-a luna tramte »

Lepi,moji Datil na vrtu ne gredo nikamor medtem ko Tabasco lepo raste ,najbolj lepo trije na balkonu.Cvetov še zmerom nič....
Majro

Sem pojedel malega: Odličen habanero okus. Ta definitvno ostane naslednje leto! Peče pa ravna prav bi rekel - 6/10, oz še je nekaj rezerve preden začnem stokat .

luna tramte: jaz imam zato po en primerek vsake sorte v loncu, saj rastejo na odprtem v vrtu vidno počasneje. Lonce po potrebi premikam. Sliši se tečno, a mi zaenkrat še ni problem, sploh zato ker je v loncu moja največja in najljubša rastlina, ki je pravi gigant napram ostalim.
Še boljša rešitev je rastlinjak, v kolikor so finance. Sam imam enega za 60€ in zanekrat kaže da bo preživel letošnjo sezono.
Odgovori