Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Krompir - Solanum tuberosum L.
Zgodnji krompir smo posadili v treh rundah, najprej pod agrokopreno, čez par dni v polivinil tunel, čez čas na prosto. V tunelu je veliko prej prišel na plano in lepo rasel, pri cca 15cm pa smo ga izgleda scvrli, pri močnem soncu nismo odprli tunel in listi so se obrnili vertikalno navzgor, prav čudno je zgledalo. Nato skorajda ni več rasel, razen eden, ki je bil deloma v senci. Ko je začel dozorevati in spreminjati barvo listov, je bil velik cca 20cm, pridelek skromen, v povprečju ene 3 manjši gomolji.
Ostali posevki so normalno zoreli z visokimi "štiblami".
Ostali posevki so normalno zoreli z visokimi "štiblami".
Tole z odpiranjem in zapiranjem rastlinjakov/toplih gred, je res mučno opravilo, kjer se vsak spodrsljaj kruto maščuje.
Oldi, katero sorto ste pa sadili? Ali ste že vsega izkopali - no to me zanima na splošno ali zgodnji krompir pustite, da popolnoma dozori, ali ga poberete, ko so cime še zelene?_________________naredimo svet lepši
Oldi, katero sorto ste pa sadili? Ali ste že vsega izkopali - no to me zanima na splošno ali zgodnji krompir pustite, da popolnoma dozori, ali ga poberete, ko so cime še zelene?_________________naredimo svet lepši
Izgleda, da je moj status pridelovalca zelenjave ponovno na preizkušnji: krompir na njivi je bolan-ima črno listno pegavost. Najprej sem mislila, da je zdelan od pomanjkanja vode, a žal ni bilo samo to...
Ne morem pa reči, ali je k okužbi pripomogla ovčja volna ali ne, ker je bolan tako krompir, ki ima podloženo volno, kot tisti, ki je nima.
Poškropila z enim škropivom, ki ga v Kaliji prodajajo kot ekološko sredstvo, a je naslednji dan močno deževalo. Tako sem škropljenje ponovila, tokrat s sodinim pripravkom. To škropljenje bom zdaj dnevno ponavljala nekaj dni...
Na njivi imam tri sorte krompirja: Glavnina je Romano, nekaj je Vodenkinega in nekaj Liškega (od Juglansa). Romano je bolan, Vodenkin in Liški pa sta skoraj popolnoma zdrava (kakšen spodnji list je pikast)._________________naredimo svet lepši
Ne morem pa reči, ali je k okužbi pripomogla ovčja volna ali ne, ker je bolan tako krompir, ki ima podloženo volno, kot tisti, ki je nima.
Poškropila z enim škropivom, ki ga v Kaliji prodajajo kot ekološko sredstvo, a je naslednji dan močno deževalo. Tako sem škropljenje ponovila, tokrat s sodinim pripravkom. To škropljenje bom zdaj dnevno ponavljala nekaj dni...
Na njivi imam tri sorte krompirja: Glavnina je Romano, nekaj je Vodenkinega in nekaj Liškega (od Juglansa). Romano je bolan, Vodenkin in Liški pa sta skoraj popolnoma zdrava (kakšen spodnji list je pikast)._________________naredimo svet lepši
Volna verjetno ni. Moj krompir je sajen na debeli podlogi volne pa nima na listih nobenih peg. Počasi cima rumeni, od spodaj navzgor. Pomalem ga izkopavam. Včerajšnja kila je povsem zdrava, zgoraj in spodaj._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje