Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2015
Če mi je lansko leto paradižnik naredil toliko žalosti in sivih las je letos ravno obratno.
V vrtu so paradižniki zdravi, lepo obloženi in tu in tam počasi že zorijo.
V loncih so krasni in polni, le malo pogosteje jih je treba zalivati in nahraniti.
Ko pa pogledam v rastlinjak pa mi srce kar poskoči.
Dobesedno 'pošasti' nekateri so krepko višji od 3m (Sweetie, Arbuznyi, Taiko, Swet Ozark Orange)
Debelih (kot so Ančka, Pink Pruden's Purple, Amana Orange) še svoj živi dan nisem imel.
Nekaj pa je obloženih s plodovi, da se mi nasmešek razvleče do ušes (Green Doctor's Frosted, Sweetie, Indigo Rose, Taiko, Saint Pierre, Gobstopper, Primorski Pacug)
Ja letos je pravo veselje gojiti paradižnik.
Se pa opravičujem,če je katero ime sorte napisano površno.
V vrtu so paradižniki zdravi, lepo obloženi in tu in tam počasi že zorijo.
V loncih so krasni in polni, le malo pogosteje jih je treba zalivati in nahraniti.
Ko pa pogledam v rastlinjak pa mi srce kar poskoči.
Dobesedno 'pošasti' nekateri so krepko višji od 3m (Sweetie, Arbuznyi, Taiko, Swet Ozark Orange)
Debelih (kot so Ančka, Pink Pruden's Purple, Amana Orange) še svoj živi dan nisem imel.
Nekaj pa je obloženih s plodovi, da se mi nasmešek razvleče do ušes (Green Doctor's Frosted, Sweetie, Indigo Rose, Taiko, Saint Pierre, Gobstopper, Primorski Pacug)
Ja letos je pravo veselje gojiti paradižnik.
Se pa opravičujem,če je katero ime sorte napisano površno.
joj lepo je brat da vam paradajz lepo dela..sem vam kar malo fouš..
moji so zaostali v rasti, v maju je nevihta strgala polivinil na tunelu, ki je pristal na ravno kar presajenih paradajzih.. nekaj jih je polomilo, več kot polovica jih je šlo na kompost nizke temerature, ponoči tudi samo 6 stopinj, je naredilo svoje.. saj so se popravili, a komaj zdaj se polni prva etaža..kje je še zorenje in solata
moji so zaostali v rasti, v maju je nevihta strgala polivinil na tunelu, ki je pristal na ravno kar presajenih paradajzih.. nekaj jih je polomilo, več kot polovica jih je šlo na kompost nizke temerature, ponoči tudi samo 6 stopinj, je naredilo svoje.. saj so se popravili, a komaj zdaj se polni prva etaža..kje je še zorenje in solata
pixie je napisal/a: |
joj lepo je brat da vam paradajz lepo dela..sem vam kar malo fouš.. moji so zaostali v rasti, v maju je nevihta strgala polivinil na tunelu, ki je pristal na ravno kar presajenih paradajzih.. nekaj jih je polomilo, več kot polovica jih je šlo na kompost nizke temerature, ponoči tudi samo 6 stopinj, je naredilo svoje.. saj so se popravili, a komaj zdaj se polni prva etaža..kje je še zorenje in solata |
Imajo še dovolj časa.
Moji lepi delajo,nekaj je bilo že zrelih, sem pa prejšnji teden ugotovila,da jih bo najbrž premalo za naše potrebe po paradižniku in sem šla v lov za sadikami,pridem v mesto v cvetličarno kjer imajo vedno tudi sadike zelenjave,vprašam po paradižniku pa gospa bruhne v smeh in izjavi,da bo julij jaz pa iščem sadike :(
No,v arboretumu so jih pa le imeli čeprav miniaturne, 20cm visoke, neznane sorte,upam,da bo kaj iz njih
Lpmami,ne lušt-bolj me vleče na paradajzmanijo
Sem se zadnjič peljav domov na Koroško in se gredoč ustavil na eni od črpalk,kjer prodajajo tudi sadike paradižnika,paprike,jajčevcev,pa verjetno še kaj.
Groza-vse miniaturno,zemlja presušena,vse uvelo,cena pa da te na rit vrže.
Res da nekateri od tega živijo,a če bi te sadike podarili tistim,ki jim poklesti toča,ki si jih sami ne morejo vzgojiti ali kupiti.bi verjetno imeli več,kot pa da jih na koncu vržejo vstran ali pustijo propadati na taksnih mestih.
Stem si po mojem mnenju ne delajo ravno dobre reklame
Sem se zadnjič peljav domov na Koroško in se gredoč ustavil na eni od črpalk,kjer prodajajo tudi sadike paradižnika,paprike,jajčevcev,pa verjetno še kaj.
Groza-vse miniaturno,zemlja presušena,vse uvelo,cena pa da te na rit vrže.
Res da nekateri od tega živijo,a če bi te sadike podarili tistim,ki jim poklesti toča,ki si jih sami ne morejo vzgojiti ali kupiti.bi verjetno imeli več,kot pa da jih na koncu vržejo vstran ali pustijo propadati na taksnih mestih.
Stem si po mojem mnenju ne delajo ravno dobre reklame
Hja, tudi mene je zadnjič kar na r.. vrglo. Grem tankat v Škofji Loki pa vidim te sadike ... nekatere izmučene, da jih je bilo žalost videti, druge v redu, ampak meni se bencinska črpalka ne zdi ravno primeren kraj za prodajo sadik rastlin, ki bodo za prehrano _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje